marți, 27 octombrie 2009

Statuia lui Traian - un proiect de actualitate - update - Ultima oră!

Comitetul pentru statua lui Traian este convocat pentru miercuri, 28 octombrie, ora 13,30, la Casa Scriitorilor. Reuniunea are caracter de urgenţă, din motive evidente.
După cum se ştie, surse bine informate şi blonde au dezvăluit anumite informaţii în legătură cu urmaşii lui Traian. Puteţi vedea la George Şerban filmul complet al evenimentelor. Este cum nu se poate mai limpede că în asemenea împrejurări Comitetul pentru statua lui Traian trebuie să ia act şi să acţioneze în consecinţă.
Pentru documentare, reiau aici fotografiile unor grupuri statuare care ar putea servi drept model pentru monumentul proiectat:



Comitetul pentru statua lui Traian aşteaptă şi alte propuneri şi sugestii. La reuniunea de miercuri pot participa, alături de membrii comitetului, şi alţi bloggeri de bine, iubitori de artă şi de frumos, care cred că pot contribui la acest proiect.
Update: iată o statuie vietnameză, mai puţin cunoscută, sugerată ca model de Horia Gârbea:


Ultima oră!
Răsfoind primul număr al noii şi interesantei reviste "Cultură şi civilizaţie", am dat peste acest grup statuar a cărui existenţă o ignoram. Îmi permit să atrag atenţia membrilor Comitetului pentru statua lui Traian asupra viziunii insolite a acestei lucrări, realizată de sculptorul german Leonhard Kern pe la 1650:

35 de comentarii:

  1. Buna dimineata Lucia. din motive evidente "augusta" mea persoana nu va putea participa fizic vorbind. dar punem de o teleconferinta, da? )))

    RăspundețiȘtergere
  2. 'Neaţa, Cody! Evident, facem teleconferinţă :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Să fie ecvestră! Pulea vodă călare pe un cal de lemn! Cu coif ţuguiat şi sabie de lemn în mână! Privind cruciş la viitorul luminos, din bezna prezentului zgomotos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Constantin Gheorghe
    Comitetul va studia propunerea, care mi se pare foarte bună!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai, daca ar fi ca a printului fericit, ar fi o treaba, asa... Bine, sigur, trebuie sa-i vedem chipul prea iubitului peste tot. Ce om tampit is si eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din motive de nepoţi, voi lipsi de la acest mare eveniment. Văd eu spre seară ce-aţi hotărît. Aprob de pe acum !

    RăspundețiȘtergere
  7. Oana, :))

    Matilda, îmi pare rău că nu vii, dar te vom ţine la curent.

    RăspundețiȘtergere
  8. Propun statuia din Ha Noi. de vazut la

    http://www.flickr.com/photos/togawanderings/342268492/

    RăspundețiȘtergere
  9. George Bernard Shaw spunea: ”De idoli nu trebuie să te atingi, că-ți rămâne poleiala pe degete!”
    Așa că mare grijă la tehnologie! =)) Măcar de pe statuie să nu se ia poleiala!

    RăspundețiȘtergere
  10. Horia Gârbea
    Excelentă propunerea, voi pune poza pe blog la primul update :))

    Mana
    Comitetul pentru statua lui Traian va avea în vedere şi acest aspect. :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred că ar fi binevenită şi expertiza lui HR Patapievici...

    RăspundețiȘtergere
  12. mama ce propunere.adica voi vreti al expune asa gol golut in mijlocul pietii? hehe. dupa 5 ani in care ne-a cam tras-o probabil merita acum sa i-o tragem si noi

    RăspundețiȘtergere
  13. Lucia,

    Cu scuzele de rigoare pentru toti cei implicati, ti-o spun sincer, poti sa ma crezi, as fi comentat... dar mi-a luat vorba din gura Lelia Munteanu:

    "- Moare lumea de foame şi voi…!"

    http://www.gandul.info/opinii/la-papagalul-carismatic-5061653

    O seara buna! :)

    Bordelezu

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru cei care nu au rabdare sau timp sa citeasca "La Papagalul Carismatic" al Leliei Munteanu le reproduc doar finalul:

    "Când pescarii îşi vor mânca momelile"…

    Cu respect,

    Bordelezu

    RăspundețiȘtergere
  15. Gabriela Savitsky
    Uite că nimeni din comitet nu s-a gîndit la asta! Oare de ce? :))

    Cody
    Mai căutăm şi alte variante :)

    Bordelezu

    Am toată stima pentru Lelia Munteanu, scrie foarte bine. Voi citi articolul cînd voi avea timp. Dar nu văd legătura. Cu ce te deranjează facptul că scriu despre activitatea Comitetului pentru statua lui Traian? Pînă una-alta, ăsta e blogul meu şi scriu fix ce am chef.

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi pare rau dar nu am iesit din casa, avand unele probleme minore. Am pierdut intalnirea de ieri si nu mi-am expus punctul de vedere. Va trebui sa accept hotararea majoritatii desi, normal ar fi, ca majoritatea sa se supuna propunerii mele. Ultimele studii facute de sociologii de la GDS spun ca suspiciunile cu privire le N'tzca si Trai'n reprezinta o "perdea de fum". Erosimbioza trebuie cautata la B&B (Boc+Boase=Love). Eu, dezinteresat, am fost unul dintre sustinatorii eliminarii art. 200 din vechiul Cod penal. Prin urmare, pentru ca nu ma dezic, as dori sa alegem statuia in care Omu' il are pe Micutu' jos, linga picior. Statuia este frumoasa si imi aminteste de mine cand ma plimbam cu Missy prin parc, fara zgarda.

    RăspundețiȘtergere
  17. GS
    Nici eu nu am participat la reuniunea Comitetului pentru statua lui Traian, pentru că am fost deturnată spre o altă şedinţă. Deci nu ştiu ce s-a discutat, dacă s-a discutat, dacă a fost cvorum etc. Statuia B&B pe care o propui este una din cele care au atras atenţia Comitetului.
    P.S. Scuze, chiar te plimbai fără zgardă? :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu trebuie sa-ti ceri scuze, intrebarea este fireasca. Mai ales, in zilele noastre. Episodul evocat nu sepetrecea cand eram student. Missy nu era o colega studenta, desi statea mai mult in patru labe si, oricum ai lua-o, o zgarda are, intotdeauna, pe cate cineva la ambele capete. :) M-as bubura ca grupul statuar B&B sa fii placut Comitetului. Daca ai fi si tu de acord, ai avea un cuvant greu (heavy, tiajolai, pesante. Vorbim de cultura, ce ...?

    RăspundețiȘtergere
  19. GS
    Sigur că de cultură vorbim! Dar între timp, am găsit un grup statuar a cărui existenţă o ignoram pînă acum, am să pun fotografia pe blog în foarte scurt timp. N-am mai văzut aşa ceva! Chiar sunt curioasă ce părere vei avea.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ok, trebuie sa ma gandesc un pic dar vreau cateva informatii suplimentare. Ala de jos, cu putza mica, cine este?

    RăspundețiȘtergere
  21. deci grupul doi este muult mai bun.sugereaza ca piciorul ala a mai ramas din Basescu.Adica Udrea la "papat" pe tot iar boculet saracu e la fel de aerian si in statuie ca si in realitate.votul meu se duce aici.)))

    RăspundețiȘtergere
  22. GS
    Nu am informaţii, din păcate, dar Cody a găsit o interpretare interesantă :))

    Cody,
    Mă bucur că apreciezi calităţile artistice ale acestui grup statuar! :))

    RăspundețiȘtergere
  23. O, statuia lui Leonhard Kern mi se pare fabuloasă ! Poate că juriul va mai delibera, avînd în vedere noua apariţie, atît de sugestivă...

    RăspundețiȘtergere
  24. ma straduiesc si eu Lucia. dar in lumina faptelor astora cam asa s-ar potrivi explicatia. parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  25. Matilda, şi eu sper că noua statuie va întruni sufragiile Comitetului. :D

    Cody,
    Da, aşa se pare.

    RăspundețiȘtergere
  26. Lucia,

    Te-ai suparat degeaba, ca eu n-am reprosat nimanui nimic, doar am venit cu o sugestie pentru un grup statuar: - cativa papagali naparliti peste care troneaza un pitigoi mare-maare... ce-si pune gheara-n gat in timp ce tipa, cu glas si mai maaare... :)
    Ce?... nu conteaza!

    Bordelezu

    RăspundețiȘtergere
  27. Bordelezu
    OK, reţin grupul de papagali, dar nu-mi place să primesc linkuri în loc de comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ultima cred ca ii place lui Canibal Avramescu. :))

    Am si eu o propunere. Cunoastem lucrarea fratilor Ilfoveanu: Eva de Plescoi - femeia din carnati.

    http://fotoblog.ro/2007/09/21/eva-plescoi-femeia-din-carnati/


    Mi-as dori o lucrare intitulata "Zeus de Murfatlar", dar executata din imbinarea a mai multe sticle de Chivas. :D

    RăspundețiȘtergere
  29. Lilick,
    Ştiam că vei spune asta :))
    Despre materialele din care va fi executată lucrarea discutăm la şedinţa viitoare, deşi înclin să cred că e o idee bună asta cu sticlele de Chivas.

    RăspundețiȘtergere
  30. N-am nimic impotriva dar raman la ideea ca Ala mic cu putza mica ne spoliaza falnicia samantei noastre dacice incrucisate miciunirist cu soiurile roman(es)! Ganditi si in perspectiva istorica. Un asemenea grup statuar va trebui sa supravietuiasca unor sute de generatii de vrabii. Ati vazut ce poate face gainatzul de vrabie pe caroseria unei masini.
    PS: oare de ce produsului vrabiei i se spune gainatz? Sa fie vorba despre ceea ce noi, oamenii de stiinta, numim ... ¨conflictul istoric dintre semantica si etimologie¨? Acelasi lucru il gasim la perechea de cuvinte Basescu si El insusi ...

    RăspundețiȘtergere
  31. GS
    Ce să spun, la miciurinism nu mă pricep, deci pot să accept argumentul unui specialist :D
    În privinţa perspectivei istorice, e mai complicat, din punct de vedere ornitologic, pentru că nu vor fi doar generaţii de vrăbii, ci şi generaţii de porumbei, al căror produs nu e mai puţin coroziv.
    Recunosc că pînă acum nu m-a preocupat analiza găinaţului - nici cea semantică, nici cea etimologică. Promit că voi studia chestiunea :))

    RăspundețiȘtergere
  32. Stiam ca pot conta pe tine :)Apropo, mai stii ceva de Cody? O fi terminat araturile de toamna? Nu l-am vazut ieri printre protestatari. El nu e subfinantat? sau cand m-am uitat eu la tv despre el spuneau ca l-au dus pe unul galagios la politie?!

    RăspundețiȘtergere
  33. GS
    Dacă vii în chat, îl poţi întreba personal. Îl chem acum, e pe FaceBook unde deja a început să primească felicitări :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!