sâmbătă, 17 iulie 2010

Deci, ca să nu mă scoată Oana din blogroll, vă spun despre concursul de romane poliţiste

Abia am revenit în lendovcios, obosită şi nu excesiv de bine dispusă, iar în loc de urare de bun venit ce găsesc? O ameninţare îngrozitoare! Oana, despre care credeam că mi-e prietenă, mă ameninţă că dacă nu difuzez comunicatul Romanian Crime Writers Club şi Crime Scene Publishing, mă scoate din blogroll! Asta se cheamă şantaj şi după cum bine ştiţi, şantajul este dintotdeauna un excelent mobil pentru o crimă.
Adică ea ar vrea ca eu să vă anunţ că s-a pus la cale un concurs de romane poliţiste. Termenul de predare este 15 octombrie, iar cartea cîştigătoare va fi publicată la Crime Scene. Alte detalii găsiţi în comunicat, dar nu le luaţi prea în serios. De exemplu, vor ca romanul să aibă minimum 160 de pagini. Vă spun eu, dacă scrieţi o carte genială care nu are 160 de pagini, ci doar 159, nici un juriu nu va obiecta.
Gata, v-am anunţat.
Am scăpat de pericol.

12 comentarii:

  1. buna dimineata Lucia. asta e santaj placut, acceptabil )))

    RăspundețiȘtergere
  2. 'Neaţa, Cody, şantajul e şantaj :))

    RăspundețiȘtergere
  3. normal, eu oricum nu cedez la nici un fel de santaj, din principiu. ziceam ca e placut pentru tine, sau nu? )))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cody
    Cum să fie plăcut un şantaj? E motiv de crimă, cum am scris mai sus! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Șantajul ca șantajul... dar termenul? Cine poate scrie un roman pînă în oct. daca nu-l are gata scris. M-aș băga totuși, amînînd cursul de rezistență pe care trebuie să-l scriu pînă în martie. Dar pun și eu o condiție minimală: 2000 E din care 500 avans! Și dacă mă întrece cineva (juriu neutru) = niciun ban.

    RăspundețiȘtergere
  6. Lucia,

    Acum ce să zic? Nu pot fi decât subiectiv, mie mi-a plăcut cum scria Pamfil Şeicaru. Actualmente sunt preocupat de construcţii, învăţ, dar nu mă interesează chestiile supraetajate, tu aminteai de şabloane pe undeva, nu-mi mai aduc aminte cum le botezai. Deh, vârsta…
    Lucia, constat că am o slăbiciune pentru buzoieni, imaginea lui Pamfil Şeicaru chiar e un şablon înghiţit de mulţi, dar nu vreau să mai divaghez, că eu sunt interesat acum de cosoroabe, de şarpante, de ancore Nelson pentru stâlpi încastraţi, am fost nevoit să învăţ cum se foloseşte StruCad – e la modă 3D, nu? – ce-ai vrea să fac, eu, un cititor vicios, să mă iau la întrecere cu maestrul Gârbea? Nu, nu şi iarăşi nu ! Chiar dacă eu sunt mai ieftin. Dacă aş câştiga ar fi o crimă perfectă, nu ?
    :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Silvu ple, Lucia.

    Am verificat de mai multe ori, nici urmă de Codeus. Codeus nu ţi-a dat bună dimineaţa. Mister total. E de neconceput, e, dupa cum spunea cineva, de-a dreptul inabitual. Ce să fie, ce să fie... O fi un început de roman???

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu e, a fost doar efectul moderării. Misterul însă nu a fost încă, după cum spunea altcineva, devoalat. Numai iniţiaţii ştiu ce-a fost ieri la Ogrezeni. Şi ciorile. Cum cu ciorile nu pot vorbi, ce să fac şi eu, vorbesc singur p-acilea.
    Căldură mare. Norocul meu e că nu sunt la câmpie. Aici e bine, ceea ce vă doresc şi vouă, s-au copt vişinile, am şi vizitatori. O gaiţă şi un grangur. Nişte hoţi, e adevărat, dar ştiu să cânteee...
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  9. Da unde saracie esti Borde, la cota 2000, de numa amu s-o copt visinile

    RăspundețiȘtergere
  10. Codeus, psstt! S-a întâmplat ceva!

    La ora treisprezece fix inevitabilul şi-a scos capul. Nu la miezul nopţii, ziua în nămiaza mare. În vişin e doar grangurul. Sub vişin doar umbra, două vişine găurite, două pene frumos colorate şi cu mine. Eu sunt doar unul, umbra nu e a mea. Grangurul e întreg, l-am cercetat cu binoclul, are deja burta plină. Pentru mine e clar, crima a avut loc. Gaiţa a fost ucisă, fără îndoială, că dacă se spânzura o vedeam.
    He-he, n-am spus chiar totul, sub vişin mai e şi un agriş iar dincolo de el sunt doi rozmarini ce întind de o volbură. Târfa.. Volbura ucigaşă... nu, nu merge, e prea banal. Lucia, psst!, tu ce crezi?
    Mai vorbim. Adică eu. Adică mai scriu. Adică aici. Deci, iată începutul...

    Codeus, mă înţelegi, nu pot să-ţi spun, se bagă ăştia de la poliţie pe fir şi rămân fără subiect...

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!