luni, 15 martie 2010

Vin jandarmii?

Citesc pe realitatea.net că jandarmii nu vor mai păzi unele ambasade, vreo 30 la număr, şi unele ministere şi alte instituţii ale statului, ei fiind "integraţi în module de pază mobile". "O primă evaluare ne arată că retragerea militarilor din posturile fixe de pază, dar şi reorganizarea structurilor interne de suport, ne aduce aproximativ 2.000 de jandarmi pe care putem să-i mobilizăm pentru misiunile stradale", spune şeful Jandarmeriei, generalul Antonescu. Olimpiodor Antonescu. Frumos nume!
Deci, 2000 de jandarmi vor avea "misiuni stradale". Foarte bine, să patruleze, nu să stea pe la uşile ambasadelor, să păzească din mers, poate mai scade numărul tîlhăriilor (un blogger a fost bătut şi jefuit recent pe o stradă din preajma Ateneului) şi al furtişagurilor (chiar ieri am constatat că mi s-a furat o oglindă retrovizoare, distracţia mă costă cam 150 RON).
Dar nu-mi vine să cred că pentru asemenea misiuni stradale sunt retraşi jandarmii de la ambasade şi ministere. Poate pentru a menţine ordinea publică la meciuri? Nţţ! Sau o fi avînd vreo legătură cu anunţatele mişcări sindicale?

7 comentarii:

  1. ... sau pentru 2 aprilie !
    Matilda.
    semnez "anonim" (!) pentru ca stiti, scriu de pe un laptop de-al Biancai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sau mai rău, va da apă la moară teroriştilor...

    RăspundețiȘtergere
  3. Adrian SM
    Doamne fereşte! Ei spun că jandarmii vor fi retraşi numai de la ambasadele şi oficiile diplomatice la care nu există risc, dar oare există aşa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  4. Vom trăi şi vom vedea.
    La noi circulă zvonuri că la poliţie s-ar face angajări pe şest... Nu ştiu cât adevăr e în asta, dar dacă e veridică informaţia aş zice că e inconştienţă. A trecut vremea "apelului bocancilor", e nevoie de oameni şcoliţi şi într-o formă fizică bună.

    RăspundețiȘtergere
  5. Lucia,

    Frică à la Cheauo, neputinţă conştientizată, nu ştiu ce zic, îi las pe franţuji, au ei un fel aparte de a comenta evenimentele, ştii bine, spun lucrurilor pe nume, şi d-asta îi citesc. Iată ce zic ei:

    “Depuis des mois, enfin, le président apparaît affaibli ou impuissant et son crédit dans l'opinion est au plus bas.”


    “Impuissant” – impotent, mda, bine spus, păcat că Le Monde se referea în editorialul său la Sarko.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Lucia
    Aflam, "pe surse", ca fiecare jandarm va avea in dotare cite un buchet de flori si o cutie cu bomboane fondante. Sa tot iesi in strada! :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!