miercuri, 24 martie 2010

Breaking News! Cenaclul online se reia joi

Da, mîine, adică joi, 25 martie, la ora 22, se reia cenaclul online, prima fază a festivalului Premiile Lili, ajuns la a doua ediţie. Autorii care scapă cu bine din discuţia online vor fi invitaţi să citească, începînd din luna mai, la lecturile publice de la Centrul Cultural Ogrezeni.
Ca şi la prima ediţie, vom începe cu o piesă. Dar să ştiţi că e doar o coincidenţă. Vă amintesc că anul trecut primul text discutat în cenaclul online a fost LADY HELENA de Oana Stoica Mujea, care a obţinut premiul Lili pentru dramaturgie.
Piesa pe care o vom discuta mîine se intitulează CINE IUBEŞTE MAI MULT, EU, TU SAU INSTALATORUL? şi este scrisă de Valentin Eleazar.
Puteţi citi un fragment din piesă pe blogul Premiile Lili, iar mîine seară, poftiţi, vă rog, la cenaclu, să vă spuneţi părerile.

14 comentarii:

  1. Inainte de a citi piesa, sint tentata sa raspund la intrebare: Eu, eu iubesc mai mult decat instalatorul :)) !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mădălina Ionescu
    Da, da, te cred :)

    Lilick
    Da, sigur :))

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Lucia
    Oare n-ar fi fost mai bine ca lucrarile sa fie analizate, discutate si chiar clasificate INAINTE de a se cunoaste numele autorului (si CV-UL sau alte detalii)? La urma urmei, in cintarirea unei scrieri, CV-ul nu joaca niciun rol, nu-i asa? Ba chiar, cred ca ar fi fost un cistig imens suspansul care s-ar fi creat daca ABIA DUPA stabilirea clasamentelor s-ar fi devoalat si numele cistigatorilor (autorilor). Sa fiu bine inteles: nu pun, sub nicio forma, la indoiala, obiectivitatea juriului (evident, atit cit omeneste, aceasta e posibila); comentatorii insa ar avea o misiune mai usoara, iar concurentii ar fi feriti de unele frustrari care, inevitabil, apar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamna...la teatru...aveti onoarea...dvs si Mr Garbea...voi fi doar... spectatoare

    Stefania

    RăspundețiȘtergere
  5. Augustin Rădescu
    Am impresia că nu ai înţeles: scopul nostru este să descoperim, să ajutăm, să promovăm scriitori aflaţi la început de carieră, debutanţi sau nu.
    În cenaclul online, discuţiile au loc, pe cît se poate, în prezenţa autorului, care poate fi de acord sau nu cu părerile celorlalţi. Iar în faza a doua, la lecturile de la Ogrezeni, juriul îşi dă seama dacă discuţiile din cenaclul online i-au fost de folos tînărului sau mai puţin tînărului autor.
    Am dat CV-ul pentru că, din experienţa anului trecut, ştiu că la un moment dat, în cursul discuţiei, simţim nevoia să ştim cîte ceva despre autori.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ştefania
    Da, azi poţi fi spectatoare şi chiar să aplauzi, dacă e cazul :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu cred ca voi reusi sa citesc textul dar voi fi un spectator, incantat.
    N-am inteles, cat timp vei lipsi?

    RăspundețiȘtergere
  8. GS
    Te aşteptăm :)
    Cam două săptămîni, dar voi avea internet pe unde mă duc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Adica tu, doua saptamani, vei scapa de emetiral si senzatia de voma, avand fericirea de a nu mai auzi substantive comune ca "boc", "udrea" si "basescu"? Ti se pare corect?

    RăspundețiȘtergere
  10. GS
    Da, foarte corect! Mi s-ar părea foarte corect ca nimeni să nu mai audă respectivele substantive comune.
    Dar nu voi scăpa de ele, pentru că le voi întîlni pe bloguri. Sigur, fiind la distanţă, cantitatea de emetiral va scădea proporţional :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!