luni, 1 februarie 2010

Voi aţi înţeles ce-a spus constituţionalistul?

Mă refer la Boc. Emil Boc. Specialist în drept constituţional şi , din cîte am auzit, prim-ministru.
Să-i ceară el Senatului să se autodesfiinţeze? Cam asta am înţeles eu că le-a spus senatorilor astăzi. Dacă n-am înţeles bine, vă rog să mă corectaţi. Mda, presupun că s-a exprimat altfel. Dar intenţia asta era.
Da, ştiu că a fost un referendum la care electoratul, căruia i s-a sădit cu multă grijă dispreţul şi ura pentru Parlament, a votat prosteşte pentru desfiinţarea Senatului. Un referendum care rămîne apă de ploaie pînă cînd Parlamentul decide modificarea Constituţiei.

Deşi eu nu sunt specialist în drept constituţional, vreau să vă reamintesc cîteva articole din Constituţie:
ARTICOLUL 61
(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.
(2) Parlamentul este alcătuit din Camera Deputaţilor şi Senat.

Procedura de revizuire
ARTICOLUL 151
(1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.(2) Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.
(3) Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Îşi imaginează cineva oare că senatorii vor vota, cu o majoritate de două treimi, propria lor desfiinţare? Sau că trei pătrimi din totalul deputaţilor şi senatorilor vor vota aşa ceva?

33 de comentarii:

  1. Boc sa-si dea el demisia si dupa aia sa vorbeasca. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Lilick
    Crezi tu că şi-ar da demisia? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. lilick, boc e o marato, cu sau fara el tot in rahat suntem ... doar ca obsisivul anti si contra base si portocaliu te (va) face sa nu mai analizati corect lucrurile

    RăspundețiȘtergere
  4. Bogdan Bărbieru - hobbitul
    Ce-i aia "marato"?
    Şi n-am analizat nimic, am dat doar nişte citate din Constituţie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Lucia, daca n-ai inteles astazi, asculta-l, inca o data, maine pentru ca va cotcodaci acelasi lucru la CD. Pe scurt, a spus ca: ... ¨se vor intampla niste fapte si se vor petrece niste lucruri care nu vor avea loc niciodata¨. Nu inteleg ce-i asa complicat?!

    RăspundețiȘtergere
  6. GS
    Ah, da, acum înţeleg perfect, nu e complicat deloc! Mulţumesc pentru explicaţie :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamna Lucia, eu cred că domnu Boc nu a înțeles situația. Eu nu mă pricep la politică, dar dacă aș putea i-aș explica eu cum văd treaba asta de aici din bucătărie: A cere Senatului să se autodesfințeze e ca și cum ai pune o oală de sarmale să se mănânce singură.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tanti Jeni mai bine mancam noi oala de sarmale si pe Boc il dam la...pisici )))

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu n-am inteles niciodata ce-a zis, asa ca...

    RăspundețiȘtergere
  10. doamna, ii raspundeam lui lilick referitor cu demisia ca observ ca nu mai poate dormi din cauza viola(e?)tului, stiu ca dvs nu ati analizat

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa cum acest individ e in stare sa-si nege propriile convingeri, exprimate deja public, la un simplu semn venit din deal (cum care deal?), tot asa e in stare sa se nege pe el insusi, ca individ. Boc, dupa parerea mea, nu exista, el e doar o poza atirnata pe un perete.
    Era de asteptat sa se ajunga aici, pentru ca modificarea structurii legislativului se poate face, respectind litera Constitutiei, printr-un nou referendum. Si daca primul, cel fixat miseleste in chiar ziua alegerilor, a trecut, al doilea n-are nicio sansa sa treaca! Fie si doar pentru faptul ca la vot nu se vor prezenta 50% dintre electori.

    RăspundețiȘtergere
  12. Bogdan Barbieru - hobbitul
    Marotă nu înseamnă dilemă, şi oricum tu ai scris "marato", de aceea te-am întrebat.
    Iar Lilick are dreptul la oricît violet vrea. Ai ceva împotrivă?

    Augustin
    Înainte de un nou referendum trebuie să se pronunţe Parlamentul, cu majoritatea specificată mai sus. Dar ai dreptate, încă un referendum are şanse foarte slabe.

    RăspundețiȘtergere
  13. Oana
    Nici el nu înţelege :)

    Cody
    Bună dimineaţa!

    RăspundețiȘtergere
  14. asta cu referendumul e doar un cal de bataie pentru ei,stiau de atunci ca nu au nici o sansa si cu atat mai mult nu vor avea chiar daca prin absurd Parlamentul ar face aceste modificari, pentru simplu fapt ca timpul este dusmanul lor cel mai mare si guvernarea lor care de la o zi la alta isi gaseste tot mai multi "dusmani" in randul populatiei, asa cum se stie in momentul in care se ajunge la stomac orice om nu o sa-si mai aplece urechile la teoriile tale ci o sa-ti "dea" in cap indiferent de culoarea politica a celui care guverneaza

    RăspundețiȘtergere
  15. Bună ziua!
    Adevărul este că boc nu spune nimic, am avut o răbdare de-a dreptul angelică încercând să traduc ceva din discursurile lui găunoase(apropo, am amânat traducerea din română în română...și am uitat!) vocația lui de sclav e atât de evidentă, încât mă face să-mi pun fireasca întrebare: oare ale cui vorbe încearcă să le propovăduiască fără să le înțeleagă, de fapt?! Poate pe-ale lui, situația agravându-se alarmant, pe zi ce trece... Gol discurs boc-ăist, anormal de admis în...normalitate!
    O zi cât se poate de ... normală! Și bună!
    @codeus, ai milă de...pisici! Zi bună!

    RăspundețiȘtergere
  16. Lucia, stiu, evident. Am vrut doar sa reliefez magaria ca poporul roman este intrebat DE DOUA ORI acelasi lucru. Pentru ca asta-i pohta unui "marinel"!

    RăspundețiȘtergere
  17. Lucia, poti sa ne furnizezi textul exact (sau sa ne dai un link, ceva)?

    RăspundețiȘtergere
  18. Cody
    Nu cred că "vor da la cap", dar nu vor mai merge la vot.

    Mirela
    Pui o întrebare de-a dreptul tulburătoare, iar răspunsul nu este evident :) O zi minunată!

    Augustin
    Da, aşa e. Textul bocului? Nu ţin aşa ceva prin casă :D
    Găseşti la ştirile de ieri, despre discursul lui din Senat.

    RăspundețiȘtergere
  19. marota=obiect al unei astfel de preocupări obsesive sau sceptul de bufon daca spui marot, corect , ai avut dreptate ...
    ps: rezultatele cand le dai

    RăspundețiȘtergere
  20. Bogdan
    După centralizarea propunerilor, care ne ia două-trei zile, va urma votul democratic, urmat de stabilirea rezultatelor de către juriu :)) Gala online va avea loc pe la sfîrşitul lui februarie.

    RăspundețiȘtergere
  21. Lucia,
    cand il ascult pe boc(caci m-am hotarat sa incep sa-i suport balivernele ) am impresia ca sunt la inv.politic de acum 30 de ani unde se vorbea mult dar fara nimic concret si fara nici un rezultat.

    Ba nu,poate ca a avut un rezultat,a deschis lumii ochii intre diferenta celor spuse si celor traite :(
    Asta sper si acum.Va veni o zi in care diferenta intre ceea ce spune boc si ceea ce traim cu toti in aceasta tara sa fie ...exploziva.

    RăspundețiȘtergere
  22. TRAIAN BASESCU PUS SUB ACUZARE DE TRAFIC DE ARME IN USA.
    Intr-un document notarizat trimis catre MICHAEL J. GARCIA, United States Attorney,UNITED STATES DISTRICT COURT
    SOUTHERN DISTRICT OF NEW YORK
    am cerut punerea sub acuzare a cetateanului roman Traian Basescu.
    Administraţia americană Antidrog (DEA) a anunţat că Monzer al-Kassar, liderul unei reţele internaţionale de trafic de arme, cărui , a fost condamnat în SUA, la 30 de ani de închisoare, potrivit unui comunicat al Departamentului american al Justiţiei.
    El a fost gasit vinovat de conspiratie în vederea vânzarii de armament în valoare de milioane de dolari gherilelor columbiene FARC.
    In declaratia prestata sub juramant al agentului DEA. William Brown se spune " KASSAR A PLATIT PRODUCATORUL DE ARMAMENT ROMARM 3.5 MILIOANE EURO." In aceiasi declaratie se arata: " IN POSESIA LUI KASSAR IN MOMENTUL ARESTARII SALE ,SA GASIT CONTRACTUL INTRE INTREPRINDEREA STATLUI ROMAN ROMARM . A FOST DEASEMENEA GASIT LICIENTA DE EXPORT (Romanian export licence C32.7515 issued to Romarm )
    Expertul Uniuni Europene OSCE Peter Danssaert intreaba fara sa primeasca raspuns." Cum este posibil ca sub presedintia lui Traian Basescu ,companiile de armament sa aiba legaturi cu Bout si Kassar. Cum este posibil ca acestia sa se intalneasca in lumina zilei cu cu oficiali si ministrii din guvernul Roman?
    Raspunsul este simplu. IN ROMANIA EXISTA O EXTREM DE PUTERNICA MAFIE A ARMAMENTULUI. ACEASTA INSTITUTIE ESTE SPRIJINITA DE DIFERITE INSTITUTII ALE STATULUI. IN FRUNTEA ACESTEI ORGANIZATII DE TIP CRIMINAL SE AFLA TRAIAN BASESCU.
    DACA KASSAR A LUAT 30 DE ANI DE PUSCARIE , CATI VA LUA BASESCU?

    Corespondenta by Robert Horvath ziarist USA
    VEDETI DOCUMENTE EXTRAORDINARE PE :
    DESCHIDETI
 www.myspace.com/val2002
    URMARITI : http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/
    CULMEA COINCIDENTEI
    Acum zece minute am fost anuntat ca cererea mea “se bucura de toata consideratia si atentia posibila.” RH

    RăspundețiȘtergere
  23. Elisa
    Să sperăm că va veni mai repede ziua aceea.

    lvcelnaiv
    :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Parlamentarii pdl îşi vor vota singuri desfiinţarea ? Să rămînă fără coledzi ? Au vrut să-i fie pe plac lui Zeus şi s-au ars...
    Tanti Jeni are umor, nu glumă !

    RăspundețiȘtergere
  25. Matilda
    La ei mă gîndeam, la senatorii pd-l, vor vota ei pentru propria lor desfiinţare? N-aş prea crede...
    Da, Tanti Jeni are umor, poanta cu sarmalele este excelentă :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu nu am înţeles nimic, da nici nu mă strădui pentru că telecomanda deja schimbă automat canalul de cum apare un politician mioritic...

    RăspundețiȘtergere
  27. Cu fiecare zi ce trece, acest trist personaj se autodesfiinteaza, se sinucide lent, se goleste de continut definitiv.Ma intreb cum de-l mai suporta hainele .
    A facut de ras si corpul profesoral( care si asa nu se simtea prea bine)si pe cel juridic( care, oricum, de fala n-a fost niciodata)!
    Zincabeiu

    RăspundețiȘtergere
  28. Adrian SM
    Da, telecomanda e de bază!

    Zinca Beiu
    Dar el nu ştie asta! :D

    RăspundețiȘtergere
  29. Hey ... ai putea elimina niste html-uri puse pe aici? nu de alta, dar pagina imi deschide poups.. si nu imi place... oricum, e bine facut blogul ;)

    RăspundețiȘtergere
  30. Cu Ma-ta in Lesa
    N-am ce face, mi s-a mai spus, dar nu ştiu de unde apar acela pop-ups.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!