joi, 25 februarie 2010

Aritmetică parlamentară

Spuneam eu pe-aici, cu o ocazie, ba chiar dădeam şi citate cu copy/paste din Constituţie, că pentru revizuirea Legii Fundamentale este nevoie de votul a două treimi din fiecare Cameră sau cu votul a trei pătrimi din totalul parlamentarilor.
Socoteala este simplă: pentru ca pedeleul să îndeplinească visul marinelului - acela cu transformarea Parlamentului în garsonieră, are nevoie de 220 de voturi la Camera Deputaţilor şi 91 la Senat. Poate am greşit la vreo zecimală, dar e cam pe-acolo. Ţinta e clară.
Deci, hai să nu ne mai întrebăm de ce pleacă unul sau altul sau mai mulţi de la PSD şi PNL. Mai bine să numărăm cîţi mai trebuie să plece, ca să ne liniştim.
Şi să ne facem bagajele.

10 comentarii:

 1. Dar ce,o fi base vreun uragan ce prapadeste tot ce-i iese in cale?!Atunci sa-i adaugam numele(Blackhol) la lista asta desi era din 2008:

  Arthur
  Bertha
  Cristobal
  Dolly
  Edouard
  Fay
  Gustav
  Hanna
  Ike
  Josephine
  Kyle
  Laura
  Marco
  Nana
  Omar
  Paloma
  Rene
  Sally
  Teddy
  Vicky
  Wilfred

  RăspundețiȘtergere
 2. Exact la asta ma gândeam şi eu astăzi. Am căutat undeva o imagine în care sunt dispuse fotoliile, culorile şi număru exact. Dar situaţia se schimbă de la o zi la alta. Oricum, acesta e scopul lui Băsescu. Să-şi treacă o Constituţie plăcută inimii lui. Unde poate să-şi mai facă rost de un mandat. Şi să pună el singur premier, pe cine are chef.

  RăspundețiȘtergere
 3. Gabriela Savitsky
  Exact. Şi să facă orice-i trece prin cap.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mă întreb cît timp va trece pînă să fim obligaţi să punem tablourile cu moaca lu Chioru pe locul unde tronau alea ale lu Ceaşcă?

  RăspundețiȘtergere
 5. Adrian SM
  Mă tem că destul de curînd.

  RăspundețiȘtergere
 6. Doamne fereşte... Nu am rămas în vest la 21 de ani dar am să o fac la 46 de ani..... :((

  RăspundețiȘtergere
 7. Adrian SM
  Ce să zic eu, la peste 60...

  RăspundețiȘtergere
 8. Acesta-i scenariul,care-l anticipam cu totii.Mi-as dori, ca cineva,sa-mi argumenteze,convingindu-ma ca este o simpla speculatie.Cunoaste-ti o astfel de persoana?

  RăspundețiȘtergere
 9. lucia
  Mă tem că nu e o simplă speculaţie...

  RăspundețiȘtergere

Click pe poză!