miercuri, 3 februarie 2010

România e o insulă

Sau din ce înce mai izolată, dacă preferaţi. Cuvîntul izolare vine de la isola, adică insulă.
Vina nu e doar a marinelului, el are complici în clasa politică, dar, din păcate, şi în media. Distrugerea instituţiilor fundamentale ale statului democratic nu ar fi posibilă fără această complicitate. O complicitate care vine, uneori, din prostie, dar cel mai adesea din lene, din superficialitate.
Azi am avut parte de o mostră de atitudine izolaţionistă de toată frumuseţea. Aşa vine vorba, de fapt nu era nimic frumos.
Participarea delegaţiei române la reuniunea Uniunii Interparlamentare care va avea loc la Bangkok a fost prezentată la una din televiziunile de ştiri de parcă ar fi vorba de o excursie la saloanele de masaj erotic din capitala Thailandei. Un amestec de populism găunos şi miştocăreală ieftină. Din păcate, singura femeie din delegaţie, parlamentar PD-L, a accentuat această impresie spunînd că e o destinaţie "mai mult pentru bărbaţi". Este foarte clar mesajul care ajunge la telespectatori, nu?
A, da, nu v-am spus care va fi tema principală a reuniunii de la Bangkok: Parlamentul, în centrul reconcilierii politice şi al bunei guvernări. Dar asta, desigur, n-am aflat-o de la televiziunea cu pricina.

11 comentarii:

  1. din pacate si tu esti o insula. m-am tot uitat la concursul tau care nu a dus nicaieri. pentru ca premiile sunt in alta parte. nu la tine. mercic.

    aaah, imi pare rau dar e prea tarziu sa primesti si tu unul.

    RăspundețiȘtergere
  2. piticugras
    Premiile vor fi aici. În altă parte vor fi alte premii.
    Şi dacă tot te frămîntă grija de mine, gîndeşte-te că poate prefer să dau premii decît să primesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, eu voiam sa zic de pen-insula, de fapt, dar mi s-a dus elanul. Unii nu s-or fi saturat de propriile persoane? Jesus!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacă ar şti televizorul meu că a trecut la mustaţă de eutanasiere aseară! Norocul lui că nu am puşcă, şi să arunc cu "duda" în el e păcat! A fost cea mai mizerabilă emisiune pe care am văzut-o în ultima vreme! Idiotului ăluia de Gâdea i s-a urcat la cap! Iar Varujan, în loc să-şi apere colegii, s-a purtat ca ultimul laş!
    Dacă boii ăia de la CNA chiar vor să sancţioneze ceva, mizeria de aseară trebuie sancţionată. Dar ei nu fac decât să-l apere pe Marele Machitor, în rest întâmplă-se orice!

    RăspundețiȘtergere
  5. Excelenta postare! Si eu vreau sa abordez subiectul. Ma bucur!

    RăspundețiȘtergere
  6. Constantin Gheorghe
    Culmea e că eu am scris înainte de emisiune, după ce-am văzut ştirile A3 de la ora 20. Iar cînd am văzut aceeaşi atitudine la Gâdea... Dar nu puteam să distrug televizorul, pentru că tocmai am citit o carte despre Mahatma Gandhi şi sunt într-o fază nonviolentă :D

    GS
    Da, foarte bine, scrie şi tu despre asta, neapărat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Insula, insula, dar se simt bine pe ea? Se simt si le merghe de minune.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!