miercuri, 10 februarie 2010

Blog de blog - cele mai bune bloguri din 2009. Un nou Kommunikat de la juriu

V-am mai spus, juriul lucrează. Lucrează pentru buna desfăşurare a referendumului care începe mîine. Asta înseamnă linkuri. Sute de linkuri. Şi tot atîtea bloguri citite sau măcar răsfoite.
Fidel principiului schimbării permanente a regulilor în timpul jocului, grupul operativ al juriului a decis, în cursul unei şedinţe online, desfiinţarea unor categorii şi introducerea altora.
Dispare categoria „Cel mai prost blog”. Dispare dintr-un motiv foarte simplu: este imposibil de precizat care este cel mai prost blog din zecile de mii existente. Da, am avut nişte nominalizări. Dar ori era vorba de bloggeri care s-au autopropus (nimic rău, în sine, numai că par s-o fi făcut nu din prea mult spirit autocritic, ci pur şi simplu ca să se bage în seamă), ori de nominalizări pe criterii extra-bloggeristice - fie de ordin politic, fie avînd la bază un complex de inferioritate cît casa. Sper că nu doriţi să dau exemple. Deci, nu.
Am comasat ultimele două categorii, pe principiul 2 în 1. Vom avea, aşadar, Premiul de popularitate „Pixelul albastru şi flacăra violetă”. Toate nominalizările rămîn valabile.
Nu se va vota la categoria „Cel mai bun traducător din română în română”, iar nominalizările devin caduce. Poate unii dintre voi vor înţelege cît de important este să înţelegi o problemă înainte de a încerca s-o rezolvi. Deşi am scris că premiul se va da pe baza unui test, deşi am publicat testul (şi s-au prezentat numeroşi candidaţi), foarte mulţi bloggeri au ignorat avertismentul şi au nominalizat pe ghicite, un procedeu pe care juriul îl dezavuează. Ar fi fost mai simplu să întrebaţi.
Juriul a mai decis instituirea unor premii (era să spun fenomene) speciale. În afară de susamintitul premiu pentru „Cel mai bun traducător din română în română”, vom avea un premiu de debut (New Entry, dacă vi se pare că sună mai bine) şi un premiu pentru spam. Acest din urmă premiu a fost înfiinţat la cererea unui spammer. (Normal, nu?) Premiile speciale vor fi acordate de juriu, care va hotărî cum va vrea muşchii lui.
Alte modificări vor fi comunicate pe măsură ce juriul le va decide.
Tehnica votării şi amplasamentul cabinei de vot vor face obiectul unei postări ulterioare.

6 comentarii:

  1. Pe tema categoriei "Cel mai bun traducător din română în română", Murphy o spune cel mai frumos:

    Cand nu stii ce faci, lucreaza ingrijit.

    Multumim pentru updateuri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Puteţi fi daţi de exemplu pentru aschimodiile din guvern.

    RăspundețiȘtergere
  3. atitudini
    Murphy are, ca de obicei, dreptate.

    Adrian SM
    Yes we can :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Atata impartialitate, mai rar. Dar nici n-a incercat nimeni sa ne mituiasca. La naiba!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oana Stoica Mujea
    Da, suntem de o impartialitate rarissimă! Nu plînge, Oana, concursul mai durează vreo 10 zile, poate încearcă totuşi cineva...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu se vede ceva flacără,măcar o luminiţă acolo ? Violetă evident. :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!