vineri, 15 ianuarie 2010

Complexul Desdemonei

Nu ştiu dacă a fost descris de psihologi, dar el există. Ce-a păţit sărmana Desdemona din cauza batistei ştim prea bine. Cei mai apropiaţi de vîrsta mea îşi amintesc desigur cîntecelul "Am pierdut o batistuţă"... Iar la şcoală, învăţătoarea ne controla dacă aveam batiste curate la noi.
Vremurile s-au schimbat, puţini mai sunt cei care spală, calcă şi poartă batiste de pînză. Batistele de hîrtie, de unică folosinţă, sunt mult mai igienice şi mai practice.
Dar iată că o prietenă (cititoare de bloguri) m-a rugat să-i aduc de la Paris nişte batiste. Violete. Batiste violete? Da, violete, mov sau liliachii, să le fluture pe sub nasul portocaliilor. Un scop nobil, deci.
Şi am pornit pe străzile Oraşului Lumină, în căutare de batiste.
N-am găsit.
Nu mai există.
Nici la Printemps, nici la Galeries Lafayette n-am găsit batiste de damă. Totuşi, la Galeries Lafayette mi s-a spus că au batiste bărbăteşti. O fi şi asta un soi de discriminare?
În concluzie, n-am găsit batiste. Nici liliachii, nici de altă culoare.
În schimb, în vitrina unui magazin din rue du Faubourg Saint Honoré, am găsit tee-shirt-uri pentru căţei. La 270 de euro bucata.Îmi sunt dragi cîinii, dar...

10 comentarii:

  1. Oare cine te-a rugat? Eu nu. De-abia astept sa aflu. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si DA, e vorba de discriminarea batistelor. :)))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer, la Lilick ma gandisem, avand in vedere puseele ei cromatice si vrajile vodoo pe care le face ... incolosha.
    Eu nu pentru aceasta interpelare am intrat. De fapt, citind, m-a napadit un gand. Daca era vorba despre un prieten, cum s-ar fi manifestat "Complexul Maurului"?

    RăspundețiȘtergere
  4. Preţul era cu tot cu câine, nu? :)))
    Viu, bineînţeles! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Lilick
    Ai să afli cine mi-a cerut batiste, sigur! Şi, evident, la discriminarea batistelor m-am gîndit :))

    GS
    Nu de Lilick era vorba, ci de o altă prietenă, care nu are blog, dar ne citeşte. Şi o cunoşti :)
    Nu m-am gîndit cum s-ar fi putut manifesta "Complexul Maurului", dar e o idee... :D

    Neliniştitu'
    Cîinele era de pluş :(

    RăspundețiȘtergere
  6. "ma bate mamica :D" Si eu am prins treaba cu batista. Ne puneam mainile pe ele la inceputul orei. Ce imbecilitate. Ma rog, dar stiu sigur ca exista batiste de unica folosinta mov.

    RăspundețiȘtergere
  7. Oana Stoica Mujea
    Există? Iată o veste bună. Dar nu pot fi fluturate cu aceeaşi graţie, nu au broderii şi danteluţe şi monograme... Gîndeşte-te, în cîte romane poliţiste, o batistă cu monogramă e găsită la locul crimei! Cu batistele de unică folosinţă asta nu se poate :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Acum trei ani am vizitat teatrul Fenice din Veneţia,la puţin timp după ce a fost redeschis publicului. Interiorul arăta extraordinar de frumos după o amplă renovare, dar eu eram cu gândul la standurile de CD-uri din hol şi nu ştiam ce disc cu muzică de Verdi să aleg. M-am decis să aleg între Nabucco şi Aida. La standuri surpriză:nici măcar un CD cu muzică de Verdi nu am găsit.Numai nemţi şi ici colo cîte un francez rătăcit. Mi s-a părut o blasfemie să nu pot cumpăra în "templul" lui Verdi...

    RăspundețiȘtergere
  9. In cuvantarea ei la Stockholm, la acordarea premiului Nobel, Hertha Müller a rostit si un cuvant romanesc: "batista"
    In general insa dansa e posedata de spaima securitatii, ceeace o determina sa-i convinga pe cititorii ei ca in Romania securitatea nu s-a clintit din locul ei si domina in continuare viata romanilor. Exprimandu-mi dezacordul cu acesta viziune sumbra, pe blogul lui Pierre Assouline din Le Monde,a intervenit de indata o romanca vigilenta care i-a dat deplina dreptate d-nei Müller in aceasta privinta, aratand ca in Bucuresti in anul 2009 atmosfera (spirituala) e irespirabila din cauza securistilor ce misuna peste tot. Deci, adaog eu, batista e necesara si din acest motiv, imaginar..

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!