sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Ce se discută la PSD

Media şi blogurile prezintă situaţia din PSD exclusiv ca pe o  bătălie pentru putere, ca pe o luptă între grupuri (de oameni sau de interese). Nu spun că nu există şi acest aspect. Dar am văzut ieri că lupta poate exista şi pe planul ideilor, am văzut PSD-ul ca partid, nu ca gaşcă. Desigur, există acolo păreri diferite, chiar diametral opuse, ceea ce e foarte bine.
Conferinţa "Perspective ideologice pentru stânga românească" a fost organizată de Institutul "Ovidiu Şincai" şi  fundaţia "Friedrich Ebert". Discuţiile, moderate de Adrian Severin, au avut ca temă nu numai principiile şi valorile social-democraţiei şi evoluţia lor, ci şi organizarea democratică a statului, politica fiscală, reglementarea pieţelor. După introducerea făcută de Adrian Severin şi Stefanie M. Moser (reprezentanta Fundaţiei Friedrich Ebert în România, au vorbit Ion Iliescu, Adrian Năstase (iniţiatorul acestei conferinţe - se pare că ideea i-a venit în urma unor discuţii de pe blogul său), Cristian Diaconescu, Miron Mitrea, Cristian Dumitrescu, Elena Dumitru, Dan Darabont, Octavian Ştireanu, Marian Sârbu, Victor Ponta şi alţi parlamentari sau simpli membri ai PSD.
Au lipsit doar cei care s-au retras în munţi.
P.S. Voi reveni asupra conţinutului discuţiilor peste cîteva zile, cînd voi avea transcrierea, pentru că vreau să dau nişte citate.

7 comentarii:

  1. Dazdrastvuite, Lucia! Cand ai timp, cu ochiul tau de blogger, umblat prin Frante si Germanii, te rog frumos sa dai cateva clicuri de blogspotista pentru a-mi spune daca am reusit sa remediez dezastrul savarsit de flacara albastra! Wordpressistii spun ca ar merge. Merci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca te-am cunoscut Lucia.
    Mi-ar placea daca ai timp sa te uiti la mine pe blog. Am un articol nou, un raspuns la un articolul publicat ieri, in Evenimentul Zilei, de domnul Mircea Cărtărescu.
    Poate imi spui si mie cum sa fac sa ajung in blogrollurile asemantoare noua.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Theodora
    Şi eu mă bucur că te-am întîlnit. Am să mă uit pe blogul tău, am fost şi azi, mai devreme, ţi-am şi lăsat un comentariu. Sper că ai schimbat sigla, mi-e teamă să nu fie într-adevăr virusată.

    RăspundețiȘtergere
  4. Theodora
    Nu există o metodă unică de a ajunge în blogrolluri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am scos si sigla si pozele. Problema era de la una din poze dar am scos tot ca sa fiu sigura.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Theodora
    Da, am văzut aseară. E foarte bine acum.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!