joi, 14 ianuarie 2010

Ce am învăţat în 2009? (Leapşa de la Adrian Năstase)

Leapşa asta circulă de vreo săptămînă pe bloguri. La mine a ajuns de la Adrian Năstase. Şi asta pentru că, în opinia lui Adrian Năstase, aş fi unul dintre cei care "înţeleg regulile jocului". Fără nicio legătură cu leapşa, mi-am amintit instantaneu de extraordinarul film al lui Jean Renoir, "La regle du jeu". Ar trebui să-l revăd. Ar trebui să-l (re)vedeţi.
Dar, de fapt, totul se leagă. Primul lucru pe care l-am învăţat în 2009 a fost tocmai "regula jocului" în blogosferă. Chiar dacă blogul meu exista înainte, 2009 a fost anul în care el, blogul, a devenit pentru mine un nou mod de exprimare, de comunicare. Se spune "La Roma, fă ce fac romanii". Pe blog, fă ce fac bloggerii. E prima regulă.
Ce-am mai învăţat în 2009? Multe, dar majoritatea foarte personale.
- Am învăţat că, deşi 2009 a fost anul în care am împlinit 60 de ani, mai sunt în stare să învăţ, ceea ce e foarte bine.
- Am învăţat că, deşi am împlinit 60 de ani, pot să comunic foarte bine cu oameni mai tineri şi chiar foarte tineri, ceea ce e minunat.
- Am învăţat că blogul este nu doar un mijloc de comunicare, ci şi unul de socializare (nu-mi place termenul, dar asta e) şi mă bucur să pot spune că anul 2009 mi-a adus mulţi prieteni foarte buni - online şi offline.
- Am învăţat că unele proverbe şi zicători sunt adevărate, de exemplu "Cine nu riscă, nu cîştigă".
- Am învăţat că unele proverbe şi zicători nu sunt adevărate, cum ar fi "Tot răul spre bine", "Mai rău de-atît nu se poate" şi "Noaptea e un sfetnic bun" (dacă vă gîndiţi la noaptea de 6 spre 7 decembrie, îmi veţi da dreptate).
- Am învăţat că singura lege respectată în România este legea lui Murphy.
- Am învăţat că o leapşă trebuie transmisă mai departe, aşa că o transmit Oanei, Matildei, Renatei, lui Mihai Mălaimare , lui Adi Hădean şi lui Neliniştitu'.

10 comentarii:

  1. Grea, serioasă întrebare...Cînd vin de unde plec, mă voi întreba ca să răspund aşa cum se cuvine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun, si acum am leapsa asta din doua parti. Ca de pe prima m-am facut ca nu o vad, acum n-am cum sa ma prefac asa rau. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Matilda
    Aşteptăm :)

    Renata
    A, nu? :D

    Oana Stoica Mujea
    Hai, că nu doare :))

    RăspundețiȘtergere
  4. sa aplaud. ma bucur ca nu mi-ai dat sarcina asta. nu as fi stiu ce sa raspund

    RăspundețiȘtergere
  5. Codz, nu ţi-am pasat leapşa pentru că ţi-a dat-o George, deci n-ai scăpat :))
    Nu e greu, dacă te gîndeşti la ce ai învăţat, nu la ce crezi că aşteaptă alţii să răspunzi.

    RăspundețiȘtergere
  6. ...dar mi-am făcut tema, totuşi, Lucia! Cum m-am priceput!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna dimineata Lucia, stii foarte bine ca eu niciodata nu scriu cu gandul sa scriu in asa fel ca sa le fiu pe plac la unii sau la altii )))

    RăspundețiȘtergere
  8. Cody
    Bună dimineaţa! Da, foarte bine, ţi-am amintit asta ca să vezi că nu e greu de răspuns.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!