joi, 13 noiembrie 2008

Campania audio-video

Încep să simt că e campanie. Cutia poştală se umple de pliante colorate în roşu-portocaliu-galben-albastru-verde, alte pliante îmi decorează maşina, mai găsesc şi pe clanţa uşii cîte unul, de-mi vine să întreb, ca în versul lui Pîcă, cine-a pus rahat pe clanţă. Dar nu întreb. Ştiu. După culoare.
Mai nou, am început să primesc daruri de campanie. Nu vă gîndiţi la sacoşe. Nimic de mîncare. Nimic de băut. Doar daruri, cum să spun, spirituale. Într-una din zilele trecute, o candidată la Senat mi-a trimis un CD audio cu muzică lejeră. De la un candidat la Camera Deputaţilor am primit azi un DVD cu un film după Jack London. Ghinion, nu-mi place muzica lejeră, nici la filme nu mă uit.
Am primit şi un dar mai puţin spiritual, dar util şi necesar: o brichetă. Scrie pe ea cu cine votez. Dar e bună şi la aprins ţigara.

4 comentarii:

  1. mi-e mila de copacii sacrificati si de colorantii din tipografii aruncati degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum degeaba? Dacă economia se duce dracului, măcar poluarea să crească.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar ce, voi nu stiti ca in campania electorala creste PIB/ul cu 1-1,5 % tocmai datorita acestor cheltuieli?

    Afisele, muzicile, autobuzele, tipografii, lipitorii de afise, strigatorii, raspandacii, zvoenrii, jurnalistii, analistii, campania on-line, scriitoriii de discursuri, operatorii, fotografii, consilierii, sociologii, psihologii - si, din cand in cand, psihiatrii! - stilistii, administratorii de site si de blog, si o groaza de alti "experti" invart si circula banii de campanie cu o viteza fenomenala.

    In vremuri de criza, campania electorala pica bine!

    Habar nu aveti!


    Elena

    RăspundețiȘtergere
  4. Elena, ai uitat administratorii de bloc. Cit despre psihiatri, te cred pe cuvint, dar nu se vede efectul.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!