duminică, 6 mai 2012

On a gagné!

Faptul că François Hollande a devenit noul preşedinte al Franţei reprezintă mai mult decît o victorie a stîngii.
Înfrîngerea lui Sarkozy este, după plecarea de la putere a lui Berlusconi, o nouă confirmare a unei tendinţe (sau unui trend) spre dispariţia din prim-planul politicii a liderilor exotici, pitoreşti, bling-bling etc. Situaţia în Europa şi în lume este gravă şi are nevoie de lideri serioşi.

On a gagné!

4 comentarii:

  1. Est-ce que nous avons gagné? Eu unul nu sunt deloc sigur. Daca pe Milut Constantinescu l-au invins serviciile, este posibil ca acum finanta mondiala sa câstige, inclusiv meciul din Franta, ca doar pâna acum au câstigat toate levatele cu criza, noi am pierdut continuu.

    Eu as titra : Hollande a înfrânt!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cristian
    Pe blogul meu, titlul îl pun eu.
    "On a gagné!" Adică au cîştigat ai noştri.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Lucia Verona

    Daca avem în vedere procentele obtinute de Marine le Pen la primul tur de scrutin (aproape 19%) si faptul ca Sarko a scos 48,5% in turul doi, dupa cinci ani de nimic si vorbe goale ...aaa, pardon ...cinci ani de mandat Sarkozy, eu mi-as domoli un pic entuziasmul victoriei.

    PS : rog sa nu fiu gresit înteles, îl detest pe Sarko din ficati, aproape ca pe Basescu.

    PPS : ciudat, desi mi-am dorit amarnic victoria lui Hollande, eu nu ma identific cu ei, cu "ai nostri" sau "ai lor". Pentru mine toti sunt politicieni,sunt "ei", iar guvernatii suntem "noi". Din punctul asta de vedere, ambiguitatea lui "on a gagné" (nici noi, nici ai nostri, nici ei, nici ai lor, ci cineva neprecizat a câstigat ceva) este perfecta, îmi fac mea culpa ca am îndraznit sa sugerez temperarea entuziasmului.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cristian
    Te înţeleg foarte bine. Dar gîndeşte-te ce-ar fi însemnat pentru Europa, deci şi pentru noi, încă 5 ani de Sarkozy.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!