joi, 1 martie 2012

Mărțișoare 2012

Aniversez o săptămînă de cînd am pornit într-o călătorie inițiatică la capătul căreia, precum lupul din „Scufița roșie”, voi putea mușca mai bine.
Între timp, de pe bloguri  și de pe Facebook, mai aflu una-alta despre ce se petrece în spațiul mioritic. Ah, dar ce se mai petrece!
-  În spitale (cele care au rămas nedesființate) lipsesc citostaticele și morfina, motiv pentru oprirea emisiei la Antena 3. O foarte absconsă legătură cauză-efect.
- Multă lume supărată pe numirea lui Teodor Meleșcanu la conducerea SIE, în locul lui MRU, detașat la Palatul Victoria. N-am înțeles prea bine motivele supărării. Probabil că ele există, dar nu le știu eu. Ce văd eu, de la distanță, este că portocaliii nu au un om care  să poată fi numit la SIE (adică să fie acceptat de colegii din NATO, că nu suntem de capul nostru).
- Marele scriitor israelian Amos Oz a fost în România și a participat, pe scena Ateneului, la un monolog al editorului său.
- Parlamentul sau o parte din el a adoptat legea lustrației. Situația se va îmbunătăți peste noapte, vom ieși din criză, recesiune și căcat și vom trăi bine cu toții, așa cum ne învață...
- Spațiul mioritic virtual e invadat de mărțișoare. Mai muzicale, mai desenate, mai cu poze, cu vorbe, cu șnur sau fără, cu talent sau doar cu bune intenții (Le știți, acele dale de pavaj. A nu se confunda cu bordurile).
- În spațiul mioritic virtual se fură. Poze, muzici, texte. Un dobitoc autointitulat „martor ocular” (Nu-i dau linkul, ca să nu-i fac trafic) fură sistematic postările lui Constantin Gheorghe și le postează pe propriu-i blog, fără indicarea sursei; aici întrebarea este dacă sucitul gîtului este cea mai bună cale de pedepsire a vinovatului sau, cum zice Mordechai, putem găsi și alte metode, de la „cremenal” la băgatul în mă-sa și invers.

Astea au fost mărțișoarele. E an de criză și de alegeri.


22 de comentarii:

  1. Fiind departe de spaţiul carpato-danubiano-pontic, v-a parvenit o informaţie uşor inexactă : s-a votat legea ILUSTRAŢIEI, care ilustrează penibilul şi praful în ochi.
    În rest, s-auzim numai de la bine în sus !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai un umor iremediabil, irepetabil, inimitabil.
    Faza cu lupul şi faza cu autorul care e invitat la monologul editorului său.
    M-am râs bătrâneşte, în sinea mea. Fapte ce-mi dă o stare de bine rezidual, care se păstrează măcar câteva zile.
    Voiaj plăcut! Tre' să-ţi aduc un buchet de Gura Leului când ne întâlnim? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @renata
    Nu e vina mea, așa se vede de la distanță. Gura Leului sau nu, oricum trebuie să ne vedem. Și să știi că din seara asta sunt în stare să mușc. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine. Atunci îţi aduc o plăcuţa d-aia cu "ATENŢIE! CÂINE RĂU!"

    RăspundețiȘtergere
  5. Ţara ne vrea proşti, manevrabili si lipsiţi de apărare. Neimplinirea dorinţei lor, mărţişorul nostru. La mulţi ani doamna pentru 1, 4 si 8!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ij30
    Așa este. Mulțumesc pentru urări!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani, Lucia! O primavara frumoasa, un an mai bun, colti mai ascutiti :) !

    RăspundețiȘtergere
  8. @Augustin Radescu
    Mulțumesc pentru frumoasa urare!

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani, draga Lucia! Iti doresc sanatate, inspiratie si energie! In rest, zile frumoase si prieteni minunati ca cei pe care ii stiu. Te imbratisez, cu drag

    RăspundețiȘtergere
  10. @George Serban
    Mulțumesc, George, sper să se împlinească. Și poate anul ăsta va fi mai bun pentru noi toți.

    RăspundețiȘtergere
  11. Silvu ple, Lucia.

    Am vrut să fiu primul care să-ţi zică „La mulţi ani!” N-am reuşit. Pentru că m-am luat cu vorba, nu că am avut nu-ştiu-care mare treabă de făcut. Te rog să mă ierţi.
    Să fii iubită şi sănătoasă!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Bordelezu
    Silvu ple, mulțumesc pentru urare!

    RăspundețiȘtergere
  13. LA MULŢI ANI, LUCIA!
    Sănătate şi inspiraţie!

    RăspundețiȘtergere
  14. Doamnă, în aceste momente de reală vibraţie şi profundă semnificaţie, îndrăznesc să-mi depun gândurile de bine aci şi în alte locuri, dar îndreptate către persoana pe care o reprezentaţi.
    Petrecere de soi (mai ceva decât la noi) şi LA MULŢI ANI să aveţi!

    RăspundețiȘtergere
  15. Am muncit toată noaptea să construiesc un tort, dar n-a fost să fie ! S-a topit ciocolata, crema s-a uscat, fructele confiate s-au stafidit, etc... :)) Vă transmit, aşadar, toate urările care-l pot însoţi : sănătate, imaginaţie, succesuri şi tot ce mai doriţi, totul, absolut totul să se împlinească !

    RăspundețiȘtergere
  16. @Neliniștitu
    În aceste momente, un mulțumesc cu aceeași vibrație și semnificație! :))

    RăspundețiȘtergere
  17. La multi ani doamna Lucia Verona!
    Theodora0303

    RăspundețiȘtergere
  18. @Matilda
    Mulțumesc pentru urare. Să fie cum spui, iar tortul îl construim cînd mă întorc. Nu uita, pe 7 la ora 19,30. Biletele sunt pe numele meu.

    RăspundețiȘtergere
  19. @theodora0303
    Mulțumesc foarte mult, și ție la fel!

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!