luni, 26 martie 2012

Ziua Mondială a Teatrului la jubileu. "Moştenitoarea" mea va fi prezentă!

De 50 de ani, 27 martie este Ziua Mondială a Teatrului. Instituită la al nouălea congres al Institutului Internaţional de Teatru (ITI), în 1961, această zi a fost sărbătorită prima dată la 27 martie 1962, la Paris, cu ocazia deschiderii stagiunii Teatrului Naţiunilor. De atunci, în fiecare an, oamenii de teatru din întreaga lume sărbătoresc această zi - ziua lor - aşa cum ştiu ei, adică pe scenă.
În fiecare an, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, o mare personalitate a teatrului este desemnată de ITI pentru a adresa un mesaj colegilor de breaslă. Mesajul, tradus în zeci de limbi, este citit pe scenă, înainte de spectacol, în toate teatrele din lume. Autorul primului mesaj a fost, în 1962, dramaturgul Jean Cocteau. Anul acesta, mesajul este transmis de actorul, regizorul şi acenaristul american John Malkovich.
Iată, mai jos, un fragment din mesajul său :
Vă doresc ca munca voastră să fie convingătoare şi originală. Vă doresc ca ea să fie profundă, să emoţioneze, să îndemne la reflecţie, să fie unică. Fie ca ea să ne ajute să medităm la ceea ce înseamnă să fii om, şi ca această meditaţie să fie binecuvântată cu suflet, sinceritate, inocenţă şi graţie. Vă doresc să învingeţi adversităţile, cenzura, sărăcia şi nihilismul, ceea ce mulţi dintre voi cu siguranţă vor fi obligaţi să facă. Vă doresc să fiţi binecuvântaţi cu talentul şi rigoarea necesare pentru a ne învăţa bătaia inimii umane în toată complexitatea ei, precum şi cu modestia şi curiozitatea necesare pentru a face din aceasta, munca voastră de o viaţă. Fie ca cei mai buni dintre voi – căci doar aceia, numai rareori şi pentru scurt timp vor reuşi – să fie în stare să ilustreze elementara întrebare: „cum este viaţa?”. Succes!
Spre marea mea bucurie, Teatrul de Comedie a programat, de Ziua Mondială a Teatrului, piesa mea "Moştenitoarea", regia Dan Tudor, interpretează Mihaela Teleoacă.
Dacă nu aţi văzut încă spectacolul, acum ar fi o bună ocazie. La ora 19,30.
Dacă nu, data viitoare, vineri, 6 aprilie, la aceeaşi oră.

6 comentarii:

  1. Super! Ma bucur mult, Lucia! Sper sa ajung.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe 6 aprilie sper sa ajung si eu. :) Abia astept!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamnă, în afara faptului că sunteţi o femeie frumoasă, mai şi scilipiţi. Cum se învârt potenţele acestea în jurul unei singure persoane?
    Deocamdată nu ştiu. Vă salut pentru necunoaştere. Într-un vers care l-am alcătuit spuneam cam aşa:
    Dă- mi umbră de gutui înflorit// Şi leagă-mă mamă de stele// Şi vântul s-adie şoptit//...Dan Minoiu Ploiesti 0725893478

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!