luni, 16 ianuarie 2012

Victorie!

O victorie personală, nu cea pe care o aşteptăm cu toţii.
Dar pentru mine e o victorie importantă: azi am terminat de tradus piesa "Troilus şi Cresida" de William Shakespeare. Va apărea în volumul V al integralei Shakespeare (coordonator George Volceanov), alături de "Negustorul din Veneţia" tradus de Horia Gârbea.
Evident, mai am de lucru la text, de revăzut, de controlat, de corectat. Dar voi avea, în perioada următoare, ceva mai mult timp pentru altceva decât Shakespeare - ordine prin casă, mers la piaţă, cafele, meetinguri :), lecturi, spectacole etc. Poate chiar şi pentru blog. Poate chiar şi pentru politică. Zice Shakespeare undeva în "Troilus şi Cresida" că oamenii "apelează la anarhie, pentru că politica a ajuns să aibă o proastă reputație". Da, da, da...

6 comentarii:

  1. Felicitări !
    Abia aştept comentariile politice, ştiţi cît vă apreciez (şi nu sunt singura!) raţionamentul şi flerul.
    Domnul Shakespeare devine contemporanul nostru, întocmai domnului Caragiale.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Matilda
    Mulțumesc. Shakespeare este, desigur, contemporanul nostru, aşa cum a spus Jan Kott în cartea cu același titlu în 1964. Chiar ar trebui s-o recitesc, sper s-o mai am în bibliotecă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări. Mă bucur pentru tine. Eu am ajuns cu Negustorul în actul III. Dar nu respira prea adînc, că S a scris multe! :) Cred că Othello te așteaptă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, da ... da !
    ~
    Vă doresc un AN NOU Minunat !
    La Mulţi Ani !
    ~
    Felicitări !
    Deja ... m-aţi devansat, dumneavoastră fiind o persoană foarte activă, sau, mai bine spus, vă canalizaţi armonios activităţile.
    Eu "trag speranţa" că până de ziua mea voi reuşi să-mi definitivez acel Traseu (de blogger) la care lucrez de peste 15 luni.
    Va fi - ca şi mine - nestrict, intuitiv, comunicativ.
    Vă mulţumesc pentru că EXISTĂM !
    ~
    Cornelius, :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Horia Gârbea
    Mulţumesc, Horia. Da, S a scris multe. Dar Othello şi cei doi domni din Verona pot să mai aştepte, cam o lună vreau să fac pauză, fără traduceri, doar cu corecturile la Troilus.
    Succes cu Negustorul!

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!