marți, 10 ianuarie 2012

Acuzaţia de stîngism

Nu ştiu dacă dr. Raed Arafat se consideră un om de stînga. Dar dacă a respecta Constituţia României (care zice că România e un stat social şi acest stat ocroteşte sănătatea cetăţenilor) şi a-ţi păsa de viaţa oamenilor înseamnă a fi de stînga, atunci este.
Matelotului i se rupe de Constituţie, iar oamenii îi sunt dragi numai când au ştampila în mână. El nu este nici de stînga (dovadă că distruge, metodic şi aplicat, toate instituţiile statului social), nici de dreapta. E de nimic.

P.S. pentru cei interesaţi de reforma sistemului sanitar, de citit propunerile lui Constantin Gheorghe.

18 comentarii:

  1. Cea mai buna defintie - este de nimic
    Mi-ar placea ca Arafat sa fie de stanga.

    RăspundețiȘtergere
  2. @theodora0303
    Ştiam eu că o să-ţi placă :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare în regulă ce zice Constantin Gheorghe. În Germania din cîte știu sînt două pachete de asigurări la stat cu sume fixe, ceva de tipul 600 E și 900 E pe an (nu știu dacă astea sînt sumele) și cu servicii clar expuse. Ce se solicită în plus se plătește la bucată. Desigur există și sisteme de abonamente la clinici private care asigură servicii conform celor prevăzute în acele pachete.

    Asemenea asigurări la sumă fixă sînt și în alte țări. Plătindu-le ai dreptul la un număr de consultații și tratamente. Dacă un pacient e ipohondru și se duce la medic de 12 ori pe an în loc de 6, cîte intră în asigurare, plătește șase consultații.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Horia Gârbea
    Da, ce zice Constantin Gheorghe e foarte bine. Dar proiectul de lege pe care-l susţine Băsescu nu precizează pachetul minim de servicii medicale, lasă asta pentru o viitoare hotărâre de guvern, ceea ce nu e deloc în regulă.
    La francezi există "Mutuelles", asigurări complementare, care dau dreptul la servicii suplimentare, inclusiv dinţi şi ochelari.

    RăspundețiȘtergere
  5. Problema nu e câţi bani ni se iau pentru asigurări de sănătate, ci unde se duc. Deocamdată se duc la buget. De-acolo se redistribuie ceva, o cotă, pentru Casa de Asigurări. Casa fură probabil jumătate.Jumătatea furată este furată cu acte în regulă. Trebuie să precizez, ca să ne mai înviorăm, că niciun leuţ nu dispare pur şi simplu. Numai cu factură. De jumătatea ailaltă, nefurată, beneficiază milioanele de asiguraţi. N-ar fi rău să ne gândim că, până pe la 50 de ani, majoritatea asiguraţilor, destul de sănătoşi, nu consumă niciun ban din suma cu care contribuie lunar, din salariu.
    Minciuna cu "nu sunt bani" porneşte de la premisa că fiecare contribuabil la sănătate îşi foloseşte pe parcursul vieţii banii cu care a contribuit. Ceea ce e fals.

    RăspundețiȘtergere
  6. Silvu ple, Lucia.

    Aseară am ţinut cenaclu multimedia cu pensionarele mele din Vatra Dornei. Ce succes am avut, nu-ţi pot povesti, dar te vei prinde tu singură. :)
    Le-am prezentat cele mai recente creaţii ale unui scriitor pe care nu prea l-au văzut pe sticlă, adică deloc.
    Le-am citit ceva, au devenit interesate, m-au întrebat, le-am povestit cine şi cum, şi iar le-am citit, la un moment dat au izbucnit în aplauze la scenă deschisă, pe cuvânt, iar la urmă, când eu închideam laptop-ul, m-au uns la suflet când le-am auzit fredonând:

    „Iar Satan e-n fruntea looor, e-n fruntea lor”...

    Pensionarele mele din Vatra Dornei te felicită, Lucia, să le mai scrii. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. @renata
    Dacă se va adopta noua lege, nu va mai fi problema asta, va fi mult mai rău. Cei peste 50 de ani, care au nevoie mai mare de servicii medicale, nu vor avea bani să plătească aceste servicii. În Olanda, unde funcţionează de câţiva ani un sistem asemănător cu cel pe care vor să-l introducă la noi, costul serviciilor medicale a crescut în aceşti cîţiva ani cu 40 la sută.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Bordelezu
    Silvuple. Mulţumesc şi complimente pensionarelor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Va invit si eu la un concurs : http://popateapa.wordpress.com/2012/01/11/concurs-pentru-blogeri/

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce a construit Arafat in ani de zile va distruge basescu in maximul un an. Vom avea dublu salvari si se vor putea spala mai usor bani.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Popateapa
    Mulțumesc pentru invitație, dar singurul lucru pe care aş putea să-l scriu despre monarhie încape în două cuvinte: sunt republicană.

    RăspundețiȘtergere
  12. Astăzi a avut neobrăzarea să afirme că " SMURD nu a fost creat de un om " .
    M-am prins : matelotul ne apără de creaţia unui extraterestru, deci trebuie distrusă ! Odată cu ea, fireşte, cîteva milioane de pensionari care s-au învăţat să stea cu mîna întinsă la ajutorul statului.

    RăspundețiȘtergere
  13. @matilda
    Parcă ar vrea cu tot dinadinsul reducerea populaţiei.

    RăspundețiȘtergere
  14. Corect !
    Doctorul Raed Arafat este stîngist, în timp ce preşedintele este ambidextru, îşi bagă ambele picioare în Constituţie şi mănîncă cu ambele mîini !

    RăspundețiȘtergere
  15. @matilda
    Cum spuneam, nu e nici de stînga, nici de dreapta, e de nimic.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!