miercuri, 6 octombrie 2010

Lansarea a fost frumoasă, zice autoarea, modestă cum o ştiţi. Alţii spun că a fost "super"!

Aseară scriam pe Facebook că lansarea a fost frumoasă, iar unul dintre personajele reale din roman, George Şerban, m-a corectat. Trebuia să spun "super"! Bine, spun. A fost o lansare "super", o lansare excelentă. I-a plăcut şi Chinezului, care a remarcat şi declaraţia serii, aparţinînd lui Alex Ştefănescu, alt personaj real al cărţii mele: "de cînd am blog, nu mai scriu, ci postez".
Vremea ne-a fost potrivnică. Nu ştiu de ce mi se întîmplă mie la toate lansările să plouă sau să ningă. Probabil mă persecută meteorologii. Sau o fi vreun complot, o conspiraţie, ceva. Dar ploaia n-a oprit-o pe Oana să vină de la Piteşti. Trebuie să vă spun - ar fi trebuit să spun ieri, la lansare, dar am uitat, scuză-mă, Oana! - trebuie să vă spun că Oana a fost prima care a citit romanul meu şi mi l-a promovat cu entuziasm pe bloguri şi pe Facebook. Mulţumesc!
Cine a mai venit din lumea 2.0, în afară de cei deja menţionaţi? Lilick (chiar de ziua ei de naştere, la mulţi ani, Lilick, florile astea sunt pentru tine), Matilda, Cody, Tanti Jeni, Ştefania... Am uitat pe cineva? A, da, desigur, Candice. Mai e cineva?
N-am să înşir acum numele celorlalţi prieteni şi colegi, scriitori, ziarişti şi alţi oameni de bine veniţi la lansare. Lista ar fi prea lungă.
E cazul să spun că a fost Bogdan Hrib? Normal, doar el a editat CRIMA DE LA JUBILEU. A venit, ceea ce mi-a făcut mare plăcere, şi George Arion, a cărui părere despre cartea mea o puteţi citi în cronica apărută în Jurnalul Naţional de duminică.
Am lăsat la urmă gazdele, minunaţii, generoşii prieteni de la Teatrul de Comedie: excepţionalul actor George Mihăiţă, directorul teatrului, nu mai puţin excepţionala actriţă Virginia Mirea, a cărei lectură din cartea mea a entuziasmat publicul şi, să nu uit, Traian Petrescu, care ne-a creat excelente condiţii pentru această lansare.
Vreau să mulţumesc tuturor celor prezenţi la lansare, a fost o mare bucurie pentru mine. Le mulţumesc şi prietenilor care, din varii motive, n-au putut veni.
Şi acum, cîteva poze făcute de Lilick (şi de alte persoane, rămase neidentificate) la lansarea din foaierul Teatrului de Comedie şi, după lansare, în cafeneaua LA COMEDIE.



P.S. În mod firesc, ca la orice lansare, s-a vorbit de bine despre mine şi cartea mea. Chiar de foarte bine. M-au lăudat atît de mult încît încep să cred şi eu că am scris o carte bună! :))

19 comentarii:

  1. Lansarea a fost de mare... balans! De mult n-am mai savurat cu aşa bucurie o lansare de carte!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ştefania
    Da, a fost foarte bine! :)) Mă bucur tare mult că ai venit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamna Lucia, soro, mulțumesc tare mult pentru gustoasa dedicație! Văd în poze că Gheorghe a fost cuminte p-acolo și nu s-a băgat în față la coadă pentru autograf. Mă bucur că m-a ascultat că doar i-am făcut instructaj!

    RăspundețiȘtergere
  4. Lucia, cu vremea cainoasa de ieri nu trebuie sa te joci. Daca va continua asa si la urmatoarele lansari?
    Nu stiu daca este persecutie, complot sau conspiratie, dar cere si tu un "raport concludent" in C.S.A.T. In ordinea importantei evenimentelor, lansarea ta ar trebui sa fie prima dezbatuta, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  5. @casandra
    Ce idee bună! Da, da, trebuie convocat CSAT, trebuie discutată serios situaţia, da, e nevoie de un "raport concludent", să vedem cum e şi cu vulnerabilităţile? Crezi că e posibil să fie de vină mogulii?

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, a fost super, vorba lui George. cu felicitarile de rigoare pentru interpretarea D-nei Virginia Mirica. desi am citit cartea luni, cand am ascultat aseara ,parca nu era vorba de aceeasi carte. Felicitari si tie Lucia, este o carte chiar faina. ti-a iesit )))

    RăspundețiȘtergere
  7. @Cody
    Mulţumesc! :))
    Vezi că o cheamă Virginia Mirea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc mult, Lucia! :) Am citit deja jumatate de carte si de-abia astept sa citesc in continuare... :) Superbe cadouri.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ploaia de la lansare rima cu ploaia din carte. Atmosferă propice unei noi crime.
    Va urma, nu-i aşa, doamnă Agatha Christie de România ?

    RăspundețiȘtergere
  10. @Matilda
    Da, chiar la asta mă gîndeam în timpul lansării. E o oarecare simetrie.
    Va urma, dar nu-mi mai spune aşa, o să devin chiar mai încrezută decît sunt! :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi-ar fi placut sa fiu acolo, insa nu s-a putut sa plec din Pitesti. Daca ar fi fost lansarea sambata viitoare as fi venit negresit cu cartea la un autograf si la un pahar de vorba. :(

    RăspundețiȘtergere
  12. Stiu doamna Verona de ce nu ati putut sa veniti la reuniunea Clubului de la Bucuresti.
    Am citit si la dumneavoastra pe blog si la domnul Serban.
    Va spun sincer ca mi-a fost foarte greu sa aleg.
    Lansarea dumneavoastra a fost la aceeasi ora.
    Daca as fi putut sa fiu in doua locuri in acelasi timp.
    Vroiam sa va vad si sa va felicit si vroiam sa il vad si pe domnul Serban
    Nu am avut nici aparat de fotografiat sau de filmat si nici posibilitatea sa inregistrez audio prelegerile. Am incercat sa imi notez cateceva si am scris dupa notitele alea.

    RăspundețiȘtergere
  13. @valive
    Nu aveam cum să schimb data lansării. Dar vom mai avea ocazii. Poate fac o lansare la Piteşti.

    @theodora0303
    E interesant ce ai scris. Cu ce am mai citit pe blogul domnului Iliescu mi-am făcut o idee despre ce s-a vorbit.
    Poate găsim un moment să ne vedem.

    RăspundețiȘtergere
  14. DA!!! Ar fi super de super. ;))

    RăspundețiȘtergere
  15. @valive
    Mai curînd decît crezi, pe 21, probabil.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nici nu stiti ce bucurie mi-ati facut. Abia astept. Sa ne anuntati daca e sigur pe 21 si locul unde se tine.

    RăspundețiȘtergere
  17. Felicitari cu regretul că nu am fost prezent. Sper ca data viitoare să nu mai pățesc nimic și să pot ajunge.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Horia Gârbea
    Bun venit de la Frankfurt!
    Da, mi-a părut rău că iar ai avut un necaz şi n-ai putut veni. Lansarea a fost minunată, în ciuda vremii oribile şi a traficului infernal din Bucureşti.
    Dar vor mai fi lansări. Una la Piteşti, pe 21 şi probabil una pe 26, în Bucureşti.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!