miercuri, 1 aprilie 2009

Lumea devine mai bună

În această dimineaţă am citit pe BBC News mai multe ştiri îmbucurătoare şi mă grăbesc să vi le prezint:
  • Cîţiva senatori americani - democraţi şi republicani - au introdus un proiect de lege care va permite cetăţenilor americani să călătorească fără restricţii în Cuba.
  • La Haga, în cadrul unei conferinţe consacrate situaţiei din Afganistan, reprezentantul SUA Richard Holbrooke şi cel al Iranului, Mohammad Mehdi Akhoondzadeh, au avut o întîlnire cordială. Scretarul de stat al SUA, doamna Hillary Clinton, a declarat că prezenţa Iranului la reuniune este "un semn promiţător".
  • SUA va candida la un loc în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, boicotat de administraţia Bush.
  • Cancelarul german, doamna Angela Merkel, a anunţat un ajutor de stat pentru Opel.
  • Liderii celor mai dezvoltate ţări din lume se întîlnesc la Londra. Se aşteaptă ca summitul G20 să aducă un plan definitiv de stimulare a economiei mondiale, chiar dacă Franţa ameninţă să se retragă de la reuniune dacă nu sunt adoptate reglementări mai drastice în secorul financiar-bancar.
  • Preşedintele SUA, Barack Obama, a sosit deja la Londra. Este prima sa călătorie importantă în străinătate de la preluarea funcţiei.
Dacă pe Pămînt totul pare să meargă bine, în schimb în spaţiul cosmic s-a declanşat un război rece între ruşi şi americani. Subiectul disputei îl constituie folosirea toaletelor de pe staţia spaţială interplanetară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Click pe poză!