miercuri, 7 septembrie 2011

"Ce merde de pays"

Constat cu nelinişte că Terra devine o planetă din ce în ce mai puţin prietenoasă, mai puţin favorabilă vieţii. Crize, războaie, mizerie... Una dintre cauze este nepăsarea, dispreţul unor persoane aflate la guvernare faţă de cetăţeni, faţă de propria lor ţară.
Iată, de exemplu, cum se exprimă un om politic într-o discuţie cu un ziarist (citez din Le Monde): "Je suis transparent, tellement propre dans mes affaires qu'il n'y a rien qui puisse me gêner. Je ne fais rien qui puisse être considéré comme un délit. On peut dire de moi que je baise, c'est la seule chose que l'on puisse dire. Dans quelques mois je m'en vais pour m'occuper de mes oignons, ailleurs, je m'en vais de ce pays de merde qui me donne envie de vomir".
Aşa grăit-a Berlusconi. Despre Italia, ţara lui.
Dar aceeaşi atitudine faţă de propria ţară o au, nu neapărat prin ce spun, ci prin tot ce fac, şi portocaliii români în curs de înverzire, în frunte cu comandantul lor de navă.
Mă tem că şi în alte ţări se întîmplă la fel.
Pe ce planetă aş putea emigra?

4 comentarii:

  1. peste tot exista deja dispretul fata de popor. si aceasta prapastie se mareste de la o zi la alta. iar violentele deja izbucnesc. de ce mi-e teama e de generalizarea lor, si atunci nu stiu unde naiba o sa emigreze ei, ca la noi nu se cunoaste , o sa fim o masa tinta, in timp ce ei vor fi tinte vii, ei ca indivizi

    RăspundețiȘtergere
  2. @codeus
    Chiar nu mă întreb unde vor emigra, se descurcă ei. Noi însă...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ave, Lucia!

    Tu să emigrezi? Eu să emigrez? Ei aş !
    El să emigreze, ei să emigreze ! Pe planeta verde-praz, după Khadhafi ! Să aibă şi ăla semne de carte, la cartea-i verde, frunze. Dar să-şi ia şi maimuţele cu ei, musai :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!