marți, 12 iulie 2011

Concurs: ce vedeți în poze?

Prima este poza unui copac. Aici chiar mi-ar folosi un răspuns, pentru că nu știu ce specie este. Dar e superb, nu-i așa?

A doua este poza unei clădiri. O recunoașteți? Ce ziceți? Ce se întîmplă în această clădire? Hai, încercați, poate ghiciți. Sau poate cineva chiar știe...

13 comentarii:

 1. Silvu ple, Lucia.

  Jdon malang oşa, tu n-ai şi concursuri pentru începători? Dacă nici albinuţele mele n-au ştiut să-mi răspundă, te asigur că ele sunt în grupa de avansaţi, pentru că n-au văzut în viaţa lor aşa ceva, vrei să ştiu eu? Nici de stupul din a doua poză n-au nicio idee, are ceva dintr-un stup, dar sigur nu e un Dadant, mai curând seamănă cu un stup orizontal. Ce ştiu eu ce miere s-o fi traficând înăuntru?

  RăspundețiȘtergere
 2. @Bordelezu
  Silvuple, dacă nici albinuțele nu știu ce copac e acela, trebuie să mă mai duc o dată pe-acolo, să sun la poartă și să întreb. La a doua poză știu răspunsul și da, are ceva dintr-un stup :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu, din aceste poze, am înţeles că nu eşti în ţară, înainte de-a afla pe alte căi. :)
  După ce am mărit un pic poza cu copacul, mi se pare a fi din ordinul leguminoaselor, ca şi salcâmul. Te ajută opinia asta în investigaţii?

  RăspundețiȘtergere
 4. Cred ca e Thunbergia, insa-i planta agatatoare, nu pom! Arata de obicei ca un tufis urias.

  RăspundețiȘtergere
 5. tecuma - luleaua neamtului ... am comentat si ieri, dar cred ca ceva a ramas agatat in eter

  RăspundețiȘtergere
 6. @renata
  @yourvintagewardrobe
  @valheru
  Mulțumesc, tot nu știu ce copac este, dar răspunsurile voastre mă aduc mai aproape de adevăr. Am mai primit, pe e-mail, un răspuns interesant - hibiscus.
  În ceea ce privește clădirea din poza nr. 2, singurul răspuns corect a fost tot de la prietena care mi-a trimis e-mail. Mai aștept, poate mai recunoaște cineva :)

  RăspundețiȘtergere
 7. M-ai invins!
  Un copac asemanantor am vazut in Danemarca, la gradina botanica, dar cu flori roz, si era hibiscus. Dar nu bag mana in foc. Cladirea nu o recunosc. Asta e :( Te pup, Lucia!

  RăspundețiȘtergere
 8. @eu...
  Cred și eu că este hibiscus. Iar clădirea... Să vedem, poate o recunoaște încă cineva :)

  RăspundețiȘtergere
 9. Vivla Frrrans, Lucia!

  Mai bine mai târziu decât deloc. Ieri n-am putut scrie, de, albinuţele şi cornişonul sunt de vină. Fără polenizare nu iese nimic. Castraveciorul e o plantă căţărătoare. E ca tigva. Dacă are un suport, de preferinţă un copac, îl împodobeşte ca pe un pom de Crăciun. Ce iese e o minune: pomul cu tigve sau cu castraveciori. Ţi-e foame, depinde ce fel de foame ai, mergi la copac şi culegi ce-ţi place. La tigve e preferabil ca să aştepţi maturizarea. Mark Twain, nu-i niciun secret, a mers mai departe şi a împodobit pomul cu lubeniţe de Dăbuleni, nu-i aşa?

  Dar să revin la subiect, că paişpe iulie a trecut, Bastilia a căzut, nu şi Franţa. Acum putem limpezi misterul. Copacul din poză e Franţa. Florile sunt ale sale, fie că le numim Amin Maalouf, Emil Cioran sau Constantin Brâncuşi.
  Şi poza a doua ascunde ceva dintr-o altă floare a Franţei sau, mă rog, are legătură cu o altă floare, sau cu alte flori. E un loc în care miroase a DSK. DSK, Lucia, e un parfum, nu? :)
  Agăţătoarele, Lucia, şi când nu au flori sunt bune, sprijină copacul. Alteori îl doboară. De data asta nu l-a lăsat să cadă. :)

  RăspundețiȘtergere
 10. Se face maine, poimaine o luna de cand astept sa aflu raspunsurile...

  (Comentariu carcotas, ca sa iti aduc aminte de cand nu ai mai scris. Hihi)

  RăspundețiȘtergere
 11. @Lilick
  Ai dreptate, şi eu mă întreb de ce nu scriu :)
  Dar la prima întrebare chiar nu ştiu răspunsul!

  RăspundețiȘtergere
 12. Planta pare sa fie Campsis radicans - denumire populara: Trimbita, Luleaua turcului. Imi place si mie foarte mult, e spectaculoasa, dar atrage furnicile, mii si milioane de furnici. La cladire inca nu m-am uitat... :D Lala

  RăspundețiȘtergere
 13. @lala
  Uită-te la clădire :)
  Cu arborele s-ar putea să ai dreptate, dar nu am cum să verific.

  RăspundețiȘtergere

Click pe poză!