marți, 12 iulie 2011

Concurs: ce vedeți în poze?

Prima este poza unui copac. Aici chiar mi-ar folosi un răspuns, pentru că nu știu ce specie este. Dar e superb, nu-i așa?

A doua este poza unei clădiri. O recunoașteți? Ce ziceți? Ce se întîmplă în această clădire? Hai, încercați, poate ghiciți. Sau poate cineva chiar știe...

13 comentarii:

  1. Silvu ple, Lucia.

    Jdon malang oşa, tu n-ai şi concursuri pentru începători? Dacă nici albinuţele mele n-au ştiut să-mi răspundă, te asigur că ele sunt în grupa de avansaţi, pentru că n-au văzut în viaţa lor aşa ceva, vrei să ştiu eu? Nici de stupul din a doua poză n-au nicio idee, are ceva dintr-un stup, dar sigur nu e un Dadant, mai curând seamănă cu un stup orizontal. Ce ştiu eu ce miere s-o fi traficând înăuntru?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Bordelezu
    Silvuple, dacă nici albinuțele nu știu ce copac e acela, trebuie să mă mai duc o dată pe-acolo, să sun la poartă și să întreb. La a doua poză știu răspunsul și da, are ceva dintr-un stup :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu, din aceste poze, am înţeles că nu eşti în ţară, înainte de-a afla pe alte căi. :)
    După ce am mărit un pic poza cu copacul, mi se pare a fi din ordinul leguminoaselor, ca şi salcâmul. Te ajută opinia asta în investigaţii?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca e Thunbergia, insa-i planta agatatoare, nu pom! Arata de obicei ca un tufis urias.

    RăspundețiȘtergere
  5. tecuma - luleaua neamtului ... am comentat si ieri, dar cred ca ceva a ramas agatat in eter

    RăspundețiȘtergere
  6. @renata
    @yourvintagewardrobe
    @valheru
    Mulțumesc, tot nu știu ce copac este, dar răspunsurile voastre mă aduc mai aproape de adevăr. Am mai primit, pe e-mail, un răspuns interesant - hibiscus.
    În ceea ce privește clădirea din poza nr. 2, singurul răspuns corect a fost tot de la prietena care mi-a trimis e-mail. Mai aștept, poate mai recunoaște cineva :)

    RăspundețiȘtergere
  7. M-ai invins!
    Un copac asemanantor am vazut in Danemarca, la gradina botanica, dar cu flori roz, si era hibiscus. Dar nu bag mana in foc. Cladirea nu o recunosc. Asta e :( Te pup, Lucia!

    RăspundețiȘtergere
  8. @eu...
    Cred și eu că este hibiscus. Iar clădirea... Să vedem, poate o recunoaște încă cineva :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Vivla Frrrans, Lucia!

    Mai bine mai târziu decât deloc. Ieri n-am putut scrie, de, albinuţele şi cornişonul sunt de vină. Fără polenizare nu iese nimic. Castraveciorul e o plantă căţărătoare. E ca tigva. Dacă are un suport, de preferinţă un copac, îl împodobeşte ca pe un pom de Crăciun. Ce iese e o minune: pomul cu tigve sau cu castraveciori. Ţi-e foame, depinde ce fel de foame ai, mergi la copac şi culegi ce-ţi place. La tigve e preferabil ca să aştepţi maturizarea. Mark Twain, nu-i niciun secret, a mers mai departe şi a împodobit pomul cu lubeniţe de Dăbuleni, nu-i aşa?

    Dar să revin la subiect, că paişpe iulie a trecut, Bastilia a căzut, nu şi Franţa. Acum putem limpezi misterul. Copacul din poză e Franţa. Florile sunt ale sale, fie că le numim Amin Maalouf, Emil Cioran sau Constantin Brâncuşi.
    Şi poza a doua ascunde ceva dintr-o altă floare a Franţei sau, mă rog, are legătură cu o altă floare, sau cu alte flori. E un loc în care miroase a DSK. DSK, Lucia, e un parfum, nu? :)
    Agăţătoarele, Lucia, şi când nu au flori sunt bune, sprijină copacul. Alteori îl doboară. De data asta nu l-a lăsat să cadă. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Se face maine, poimaine o luna de cand astept sa aflu raspunsurile...

    (Comentariu carcotas, ca sa iti aduc aminte de cand nu ai mai scris. Hihi)

    RăspundețiȘtergere
  11. @Lilick
    Ai dreptate, şi eu mă întreb de ce nu scriu :)
    Dar la prima întrebare chiar nu ştiu răspunsul!

    RăspundețiȘtergere
  12. Planta pare sa fie Campsis radicans - denumire populara: Trimbita, Luleaua turcului. Imi place si mie foarte mult, e spectaculoasa, dar atrage furnicile, mii si milioane de furnici. La cladire inca nu m-am uitat... :D Lala

    RăspundețiȘtergere
  13. @lala
    Uită-te la clădire :)
    Cu arborele s-ar putea să ai dreptate, dar nu am cum să verific.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!