vineri, 15 aprilie 2011

Couscous tunisian (nici un cuvînt despre B&B)

Cînd a aflat că vin tunisienii, Tanti Jeni a început să se agite: le vor plăcea sărmăluţele? Musacaua? Varza a la Cluj? I-am promis că voi posta o reţetă de couscous. Dar cum nu prea am timp, iată aici un link spre o pagină cu mai multe reţete de couscous. Inclusiv tunisian. Am luat o poză de pe un site turistic :





Iată şi alte reţete tunisiene, pe un site franţuzesc cu reţete din toată lumea. Mi-a atras atenţia reţeta de coarne de gazelă cu pastă de migdale. Liniştiţi-vă, nu trebuie să plecaţi la vînătoare de gazele!  Trebuie să fie delicioase cornuleţele! :))))

5 comentarii:

  1. Flăcăii ăştia din Tunisia or fi auzit de lobodă ?
    A făcut mama mea o ciorbă cu lobodă, salată, ştevie, leuştean şi alte ierburi... o nebunie !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sărut mâna pentru trimiteri.

    Pe fugă. Pornind de la cuşcuş am ajuns pe internet la falafelul mâncat în Egipt cu habâz (khubz) – voi încerca, dacă am timp, când voi merge la ţară, să fac turtele, dar nu ştiu dacă îmi vor ieşi ca habâzul – şi la bissara, ambele făcute cu bob şi năut, nu cu fasole. Dacă la reţeta de falafel mai adaugi şi piept de curcan tocat ies nişte chifteluţe... mamă-mamă! Dacă nu, falafelul e o mâncare nemaipomenită de post. Şi cu un carcadel răcoritor... mmm... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am uitat ceva. Ai văzut prin vreo piaţă din Bucureşti ghimbir verde?

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamna Lucia, mulțumesc pentru informațiile astea prețioase. Acu m-am mai liniștit. Deși am tresărit un pic la coarnele alea de gazelă, mă și gândeam că-l trimit pe Gheorghe în delegație prin savană.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!