vineri, 10 februarie 2012

Nu discursul lui Ponta e important...

Să zicem că acesta e un guest post. Nu-l cunosc pe autor, semnează Bordelezu şi comentează destul de des pe blogul meu. De vreo doi ani. Cred că acest comentariu merită mai mulţi cititori. Silvu ple. Citiţi!
"Mor oameni cu zile, te rog să mă crezi, Lucia, televiziunile nu au ajuns până acolo unde tragedia trăită de concetăţenii noştri nu poate fi povestită. Cuvântarea lui Victor Ponta din Parlament are puţină importanţă. Ce e mai important este că în această perioadă primăriile, consiliile judeţene din zonele calamitate nu au resurse pentru a face faţă dezastrului produs de evenimentele meteorologice, mor oamenii în case, le mor animalele din bătătură, pagubele sunt deja enorme iar conducătorul se joacă în zăpadă, fâcând guvern de clone.

Am simţit pe propria-mi piele cum e să rămâi, câteva zile, fără posibilitatea de a comunica telefonic (antene GSM pline de gheaţă , fixul mort), fără curent electric, am văzut cu ochii mei oameni cu centrale termice moarte pentru că nu s-au gândit să-şi cumpere şi generator electrogen – le-a căzut curentul, le-a căzut şi centrala termică – fără butelie. Fără ţigări, fără pâine, pentru că nişte miniştri „deştepţi” au interzis în totalitate circulaţia pe drumurile publice, chiar şi pe acele drumuri pe unde se putea circula, de nu mai aveau voie să circule nici distribuitorii de pâine şi nici, culmea!, cei din consiliul judeţean care ar fi trebuit să se ocupe de dezăpeziri, în parohia lor. Buzăul şi Vrancea sunt două exemple pe care le am acum la îndemână. Ne mor concetăţenii, Lucia, adineauri am aflat că mi-a murit o cunoştinţă, văduvă tânără, avea doar 73 de ani, undeva între Râmnicu Sărat şi Brăila. Dumnezeu s-o ierte. Lucia, oare Dumnezeu îi va ierta şi pe cei care astăzi, când ar fi nevoie să facă pe dracu-n patru pentru a pune la dispoziţia autorităţilor locale bănişorii pe care îi strâng pentru alegeri, ca să angajeze companii private pentru salvarea oamenilor, se dau în stambă la televiziuni cu predarea ştafetei? Care ştafetă? Ştafeta mortii? Poate Dumnezeu îi va ierta, eu nu."

13 comentarii:

  1. eu am scris si la mine pe blog. Consider ca demisia directorului ANM este nu numai un gest de onoare, ci este ceva necesar. Am facut noi misto de Igas pana am lesinat de ras..dar iata ca a avut dreptate...

    PS: Off topic, Lucia, anul asta nu traim frumoasa perioada a premiilor blog de blog?

    RăspundețiȘtergere
  2. Discursul lui Ponta e, si el, important. Dar pentru miine. Ceea ce spune Bordelezu e important pentru azi. In cazuri extreme, azi e mai important decit miine!
    Cam asta incearca sa ne convinga puterea portocalie: ca daca anul asta vom sta nemincati 5 zile pe saptamina, la anul vom avea, sa ne punem si-n cap. Eu le-as cere un singur lucru: sa ne arate ei cum se face!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am dorit schimbare. Nu trebuia altceva in loc?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Augustin Radescu
    Sigur ca şi discursul e important, dar pentru oamenii blocaţi nu atît de iarnă, cît de neglijenţa, nepăsarea, incompetenţa autorităţilor, altceva contează acum.
    Foarte bun exemplul cu 5 zile de nemîncare în contul anului viitor!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ionut
    Nu e vina directorului ANM. România nu e la tropice, au mai fost ierni grele, e vina celor care ar trebui să fie responsabili de bunul mers al lucrurilor.
    La premiile Blog de blog m-am gîndit, dar nu prea am timp, iar cei care mă ajutau nu au nici ei/ele. Mai vedem.

    RăspundețiȘtergere
  6. @disa
    Asta nu e schimbare. Sau, în orice caz, nu cea pe care ne-o dorim.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa stau lucrurile, din pacate. M-RU, in loc sa se plimbe pe la ministere (asta putea si dupa), ar fi facut bine ca fix de la Cotroceni sa se refere la sinistrul din Romania. Cand se vor degaja drumurile ne vom da seama ca sunt cateva sute de morti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Este a nu ştiu câta-oară,în 22 de ani de “democraţie”,când am simţământul,că am fost înşelat!!! Aşa sunt şi acuma!!! Trei zile la rând ,după demisia guvernului(sic!) criminal al piticului atomic,şi de la numirea succesorului său,atât opoziţia,cât şi televiziunile de ştiiri cvazi nealiniate politic,mi-au spălat creierul,mi-au deschis ochii,că se comite o mare ilegalitate!!!!!De televiziuni nici nu tare mă mir,pentru că, targetul lor e audienţa,senzaţionalul, etc. şi asta mi se pare corect! Din asta trăiesc. Dar, politicienii care,îmi cer VOTUL şi BANII ,după ce mă aduc la realitatea unui momemnt în care se întâmplă o impostură,o fărădelege,ilegalitate, să PARTICIPE la instaurarea ilegalităţii, este mult prea înjositor pentru mine!!!!!! Ca să scurtcircuitez ce vreau să spun: Ponta NU a avut ce să caute în parlament(fizic),după ce urla ca din gură de şarpe înainte:”ILEGALITETEEEE”
    Păi ,tu care spui că se întâmplă o ilegalitate, mergi să instaurezi aceasta???

    RăspundețiȘtergere
  9. Bilanţul negru va fi şi mai trist cînd vor începe să se topească munţii de zăpadă. Probabil că şi atunci autorităţile vor fi la fel de "competente".

    RăspundețiȘtergere
  10. Silvu ple.

    Sărut mâna. Recunosc, m-ai luat prin surprindere. Nu mă aşteptam să mă faci reporter special. Norocul meu a fost că media s-a trezit, unele televiziuni au venit cu imagini care au confirmat faptul că nu am exagerat, şi-au făcut datoria, guvernul nu, premierul nici atât. Mai mult, ministrul de interne, Beznă, Bernă sau cum l-o fi chemând, are tupeul să le transmită preşedinţilor de Consilii Judeţene ai opoziţiei, mai dihai decât Dincă Teleagă :
    « Să nu văd preşedinţi de consilii judeţene la TV. »

    Dorinţa domnului ministru Bercă poate fi uşor îndeplinită. Îi sugerez două variante, poate alege. Fie îşi mută biroul într-unul dintre satele rămase în continuare fără curent, adio TV, fie se uită la televizor doar pe TVR 1.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Bordelezu
    Sil vu ple.
    Ar fi fost păcat să nu citească mai multă lume comentariul acela. Dacă nu-ţi faci blog...
    Şi da, noul guvern e la fel de nesimţit ca precedentul.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!