joi, 16 februarie 2012

În atenţia guvernului: nu trebuie schimbate paturile

Intelectualul Guverneanu, cu rîvnă de funcţionar cu mînecuţe ajuns director, a decis că toţi bugetarii trebuie să lucreze fix de la ora 8 la ora 16 (să vedem cine va plăti orele suplimentare) şi s-a apucat să-i caute pe angajaţi la tablourile şi icoanele de pe birou. Nici calendarele nu dau bine, după părerea lui - cel puţin aşa am înţeles eu, care nu mă uit la ştiri şi am aflat toate astea de pe Facebook. Deci nu ştiu dacă i-a căutat şi de batiste şi la unghiuţe, nici dacă a prevăzut un import de coji de nucă pentru cei recalcitranţi.
Îi amintesc noului şef al guvernului o vorbă din bătrîni: ca să funcţioneze bordelul, nu trebuie schimbate paturile, ci curvele.


10 comentarii:

  1. Hihihi...nu se poate schimba şi, şi ?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Augustin Radescu
    Vorbesc de Ungureanu. A dat deja afară pe cineva?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da' cine-i Ungureanu? Ce, a numit el pe cineva, ca sa dea afara? Eu vorbeam de Mari Nelu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Silvu ple, Lucia.

    Mi-e ruşine să cred că atunci când ai scris te-ai gândit la cine m-am gândit eu. Dar nu spun la cine m-am gândit... chiar dacă mă pici cu ceară! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Augustin Radescu
    Văd că Ungureanu nici prefecţii de Vrancea şi Buzău nu poate să-i dea afară. Deşi, teoretic, e de competenţa lui.
    @Bordelezu
    :))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai lasă-i pe funcționari să-și plîngă singuri de milă. Poate da oricine decrete d-astea, că și așa pînă la 10 nu rezolvi nimic la nicio administrație, că nu și-au băut cafeaua, iar luni înainte de 12 vineri după 12 a.m. poți discuta cel mult cu portarul. De ce crezi că la prînz e circulația blocată? Se duc bugetarii la serviciu! N-a reușit nici ceașcă să-i facă să nu mănînce colivă la ghișeu de față cu clientul solicitant (fază văzută de mine) și n-o să reușască nimeni. Măcar răposatul tăiase cafeaua înlocuind-o cu nechezol. Pe una am întrebat-o politicos, că mă ignora completînd ceva: „sudoku sau integrame”? E încă o absurditate care va fi ignorată voios. Și e absurd pentru că nu se poate aplica și dacă se aplică va privi programul fizic nu eficiența. Dar nu plîng eu de mila funcționarilor, ci a solicitanților.

    Iar la „privat” se muncește oricum și sîmbătă și duiminică, și pînă la 18-20-22.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Horia Gârbea
    Tu ai dreptat în privinţa funcţionarilor de la ghişee - dar nu numai ei sunt bugetari. Şi profesorii, şi personalul medical, tot bugetari sunt. Iar eu chiar la beneficiari mă gîndesc. Un program mai elastic al funcţionarilor ar fi în favoarea solicitanţilor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Revenon a nomuton!

    Purceaua e moartă-n coteţ şi noi vorbim despre programul de lucru. Sau despre gheişe. Pardon, ghiţee. Ghiţee de la guiţ. Dar eu tot izolat sunt. Şi nu numai eu. Şi să nu ne dorim să schimbăm doar curvele. Adică să-l schimbăm doar pe Paranghelie, cu numele de mirean prefectul de Buzău, fostul şef de ocol silvic Pârscov, Punganu, pardon, Beganu, ocrotitorul pădurarului Marinică, zis «jumate de ţuică acum, iar restu’ – jumate şefu-jumate eu, da’ să nu laşi buturi», şi să vorbim vorbe. Şi, şi, şi.
    Dacă-i vorba de bordel, bordel să fie, că de curve nu ducem lipsă!
    PS Beganu tace ca Ghiţă-n păpuşoi şi nu-mi spune clar când consătenii mei de azi vor avea drumul lor public scos de sub nămeţi. Doar drumul, nimic altceva.
    Saule, Saule, de ce mă prigoneşti?

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!