marți, 7 februarie 2012

Cele două posibilităţi ale cabinetului Ungureanu

Cu şeful spionilor (aşa zice BBC) prim-ministru, o blondă de fier la Ministerul Economiei şi nişte cvasinecunoscuţi la celelalte ministere, cabinetul compus de premierul desemnat (compus e o figură de stil, mai degrabă e vorba de un patchwork, o însăilare de petice mai mult sau mai puţin colorate,  dar, desigur, cu o mapă profesională impecabilă, pe măsura exigenţei comandantului de navă), deci, ziceam, cabinetul Ungureanu are două posibilităţi:

  1. Să pice la votul de investitură, pentru că parlamentarii nu apreciază arta însăilării şi nici ochii albaştri ai premierului desemnat.
  2. Să obţină votul de investitură, să treacă la treabă şi să demonstreze cît de tare greşesc cei care spun că guvernul Boc a fost cel mai catastrofal din istoria postdecembristă a României. Întotdeauna e loc de mai bine rău.

7 comentarii:

  1. Se pare că punctul 2 are mari şanse să se împlinească, ţinînd cont de faptul că puterea mai are încă majoritate. Mai ales dacă voturile vor fi numărate de Roberta Anastase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta s-a întâmplat! Am dreptate?
    http://popateapa.wordpress.com/2012/02/09/domnule-victor-ponta-m-ati-dezamagit-profund/
    “Ecs. sale ministru Justiției

    București

    Costăchel Gudurău liberat az dimineață lipsă probe intenție asasinat. Împăcat cu directoru. Pupat toți piața endependenți. Mâne sară logodna Raul madam Atenaisa Perjoiu. Dânsa renunțat orce pretenție revandicare paraferna de la Albert Gudurău, dând înscris primit toată suma.“

    Adineaori ora două post meridiane avocatul statului Pamfil mort subit cafine central. Medic primar constatat caz apoclepsie celebrală.

    În considerația vechimi mele di magistrat procuror de aproape douazăci și trii di ani, fiind înaintat în vârstă și o familie numeroasă devenind misiunea de minister public pre gră pentru mini, vă rog respectos a mi se acorda mie postul de avocatu statului, pe care o voiu îndeplini cu zel și activitate. Binevoiți etc.

    Vechiu procuror trib. X…

    Telegrame
    de Ion Luca Caragiale

    Mi-aduc aminte cum, domnul Victor Ponta, a făcut referire, în multe ocazii, la cozile de topor pe care le-ar putea avea PDL, în cadrul USL. Solicita vigilenţă! Acum, domnule Victor Ponta, vă întreb eu, cine este coada de topor? Nu sunt un nihilist şi nici un opozant orb, cu ochelari de cal. Îmi place să cred că PSD nu are numai susţinători cu ochelari de cal, aşa cum sunt cei de la PDL. Domnule Victor Ponta, m-aţi făcut să mă simt părăsit , înşelat, acum, când prin discursul dumneavoastră aţi făcut pactul cu diavolul. Chiar, susţinerea condiţionată, a unui slugoi, al lui Traian Băsescu, m-a speriat. Probabil coloana vertebrală, a dumneavoastră, a suferit unele deplasări patologice, ca urmare a accidentelor avute, la concursurile auto la care ați participat.

    Mi-aduc aminte de mitingul din 19 ianuarie 2012. Chiar dacă sunt PSD-ist, prin convingere, am participat şi am fost înconjurat de prieteni liberali. Când vi s-a dat cuvântul, în jurul meu, printre urale se amestecau tot mai tare huiduielile “uuuuoooooooooo”. Când a trecut pe lângă noi, Mazăre cu ai săi, mulţi dintre cei care eram în coloană, la locul nostru, am aplaudat. Îmi vine acum în minte episodul cu Oana Niculescu Mizil, când l-a susţinut pe domnul Mircea Geoană. Toată lumea a sărit asupra ei, ca asupra unei rebele. A avut tăria de a-şi susţine puntul de vedere.

    Acum dumneavoastră aţi încălcat grav disciplina de partid. Aţi vorbit în nume propriu, dar scuzaţi-mă, sunteţi liderul ales al PSD, copreşedinte al USL. Cum Traian Băsescu nu are voie să vorbească în nume propriu, cât este Preşedintele României, nici dumneavoastră nu sunteţi supus altui regim, la o scară mai mică. L-aţi acuzat pe Mircea Geoană că s-a erijat în reprezentantul opoziţiei. Vedeţi similaritatea situaţiilor?

    Azi văd de ce domnul Adrian Năstase a ajuns să fie condamnat de oastea diavolului. Şi-a menținut verticalitatea, nu a cedat şantajelor şi altor porniri de moment.

    Păcat domnule Victor Ponta, aţi frânt multe idealuri şi speranţe ale oamenilor cinstiţi.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Popateapa
    Iti inteleg supararea, dar cred că lucrurile nu stau chiar aşa. Citeşte şi ce scrie Turambar despre asta.
    http://turambarr.blogspot.com/2012/02/ce-ne-facem-tato-cu-gentlemenii-astia.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Silvu ple, Lucia.

    Despre ce discutăm?

    „Foaie verde de dudău, şi-o să fie şi mai bine.”

    Nu USL e subiectul. Mor oameni cu zile, te rog să mă crezi, Lucia, televiziunile nu au ajuns până acolo unde tragedia trăită de concetăţenii noştri nu poate fi povestită. Cuvântarea lui Victor Ponta din Parlament are puţină importanţă. Ce e mai important este că în această perioadă primăriile, consiliile judeţene din zonele calamitate nu au resurse pentru a face faţă dezastrului produs de evenimentele meteorologice, mor oamenii în case, le mor animalele din bătătură, pagubele sunt deja enorme iar conducătorul se joacă în zăpadă, fâcând guvern de clone.
    Am simţit pe propria-mi piele cum e să rămâi, câteva zile, fără posibilitatea de a comunica telefonic (antene GSM pline de gheaţă , fixul mort), fără curent electric, am văzut cu ochii mei oameni cu centrale termice moarte pentru că nu s-au gândit să-şi cumpere şi generator electrogen – le-a căzut curentul, le-a căzut şi centrala termică – fără butelie. Fără ţigări, fără pâine, pentru că nişte miniştri „deştepţi” au interzis în totalitate circulaţia pe drumurile publice, chiar şi pe acele drumuri pe unde se putea circula, de nu mai aveau voie să circule nici distribuitorii de pâine şi nici, culmea!, cei din consiliul judeţean care ar fi trebuit să se ocupe de dezăpeziri, în parohia lor. Buzăul şi Vrancea sunt două exemple pe care le am acum la îndemână.

    Ne mor concetăţenii, Lucia, adineauri am aflat că mi-a murit o cunoştinţă, văduvă tânără, avea doar 73 de ani, undeva între Râmnicu Sărat şi Brăila. Dumnezeu s-o ierte.

    Lucia, oare Dumnezeu îi va ierta şi pe cei care astăzi, când ar fi nevoie să facă pe dracu-n patru pentru a pune la dispoziţia autorităţilor locale bănişorii pe care îi strâng pentru alegeri, ca să angajeze companii private pentru salvarea oamenilor , se dau în stampă la televiziuni cu predarea ştafetei? Care ştafetă? Ştafeta mortii?

    Poate Dumnezeu îi va ierta, eu nu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulţumesc pentru răspuns. Totusi oameni ce au stat atâtea zile în Piaţa Universităţi vor alegeri cât mai urgente pentru ca noul guvern să se pună pe treabă. Provizoratul este daunător naţiunii!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Popateapa
    Am toata stima şi admiraţia pentru oamenii care protestează în Piaţa Universităţii, dar nu numai ei vor alegeri anticipate. Cred că milioane de oameni doresc o guvernare care să ştie ce are de făcut şi chiar să facă. Guvernul Ungureanu nu se poate numi provizoriu, este, să zicem, un guvern de înlocuitori. Un fel de nechezol. Dăunător, fără doar şi poate. Dar nu-i poate salva pe postocalii, aşa cum nu poate împiedica USL să cîştige alegerile.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!