luni, 19 septembrie 2011

"Sună un prieten!"


Ei, bine, azi am fost eu prietenul sunat. Direct din emisiunea cu pricina. Întîi m-a sunat o jună, care m-a rugat să stau pe lîngă telefon vreo două ore. Asta se întîmpla pe la ora 11,30. Am stat, desigur. Dar degeaba. Abia la ora 17,30 m-a sunat altcineva, care mi-a spus că prietena mea are nevoie de ajutor şi mi-a făcut legătura în emisie.

A fost o experienţă interesantă, mai ales că după ce am dat răspunsul solicitat - liniştiţi-vă, am ştiut :) -, cei din studio au uitat să închidă telefonul şi am rămas pe fir şi la următoarea întrebare. Am ştiut şi de data asta, dar nu m-a întrebat nimeni nimic. Apoi am închis.

Ceva însă m-a deranjat. Moderatorul emisiunii, cu care nu sunt prietenă nici măcar pe Facebook, îmi vorbea cu "tu". M-am obişnuit de mult cu tutuiala online, e OK, dar ca un necunoscut să mă tutuiască la telefon mi s-a părut straniu şi chiar neplăcut. Cît pe-aci să-i spun ceva, dar n-am vrut să-i stric emisiunea. Frumos din partea mea, nu?

14 comentarii:

  1. rusine sa-i fie )) si io care credeam ca e bine crescut. m-am inselat

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucia, cred ca moderatorul nu a stiut cine esti. Si, daca ti-a auzit doar vocea, e posibil sa te fi confundat cu o fata de 20 de ani. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @codeus
    Da, te-ai înşelat.
    @Lilick
    Posibil :)))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Lilick chiar si asa, cand vorbesti cu o persoana necunoscuta chiar si la telefon, ca sa nu mai spun in realitate, vorbesti cu dumneavoastra indiferent ca e de 60 sau de...16 ani

    RăspundețiȘtergere
  5. Cody, respectivul ne-ar spune că aşa e formatul emisiunii, ceea ce e adevărat. Dar formatul e preluat, scenariul e tradus din engleză, iar pentru ignoranţii mioritici "you" însemnă "tu". Francezii, care nici dacă sunt prieteni nu se tutuiesc, folosesc în emisiuni de genul ăsta prenumele+"vous".

    RăspundețiȘtergere
  6. E de mirare? Atâta vreme cât ministrul debarcat Lăzăroiu vorbeşte cu ziariştii la pertu, de ce prezentatorii tv (era să scriu "jurnaliştii tv", dar în situaţia dată nu este cazul)nu ar proceda cu interlocutorii la fel? Până la urmă, vina aceasta este minoră, în raport cu dicţionarul celui ce se află în fruntea statului ("găozar","ţigancă împuţită" ş.a.).Pe www.mirceahamza.com găsiţi un material intitulat "Un triunghi amoros:Băsescu, Hitler şi presa" cu mai multe exemple de acest fel.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine, bine... şi ce au întrebat? La ce se poticnise prietenul? La versurile cu Traian din "Deşteaptă-te, române"?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Mircea Hamza
    Cam aşa e, dar...
    @moshemordechai
    Nu, la marşul lui Radetzky :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Din păcate, sunt mulţi moderatori care cred că-şi pot permite orice, de la "înălţimea" scaunelor lor...

    RăspundețiȘtergere
  10. @Geocer
    Nu ştiu, nu mă uit la emisiunea asta, singura emisune concurs la care mă uit este "Questions pour un champion", pe TV5 :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!