joi, 26 mai 2011

Capitolul 1204, în care autoarea se gîndeşte cu groază la ce-o aşteaptă sîmbătă la Bookfest (cu update)

Va fi o zi grea. Criminal de grea. Voi face naveta toată ziua. Va trebui să dau dovadă de sprinteneală şi chiar de ubicuitate, ceea ce, trebuie să recunoaşteţi, nu e prea uşor.
Iată, deci, programul meu de sîmbătă:

La ora 12,30 sunt invitată la standul editurii Cartea Românească, la lansarea unui roman care-mi place foarte, foarte mult, "Dulcea poveste a tristului elefant" de Diana Adamek, o autoare din Cluj. Este povestea lui Roro, din neam de cneji, un tînăr diform, cu chip şi picioare ca de elefant, dar cu un nemaiîntîlnit talent de a crea dulciuri minunate - bomboane, torturi, dar şi fluturi din zahăr, gata să-şi ia zborul. O carte de excepţie.

Înainte de asta, pe la 12, voi trece pe la standul Tritonic, unde Oana şi Ivona vor lansa două preafrumoase cărticele pentru copii. Se apropie 1 iunie!
Tot la ora 12 sunt invitată la lansarea cărţii "Deania neagră" a lui Alexandru Petria şi la încă una sau două lansări, dar nu-mi aduc aminte acum care.

Pauză de masă (sper!)

La ora 16 trec pe la editura Minerva, la lansarea romanului "Rendez-vous la Moulin Rouge", de Mariana Petrescu.
La aceeaşi oră, 16, ajung şi la lansarea cărţii lui Claudiu Lucaci, la standul Tritonic.

La ora 16,30 va fi lansarea cea mai importantă pentru mine, a romanului CERCUL VIRTUOS de H. Salem, apărut la Tritonic. Tot atunci voi prezenta şi cartea mea AFACEREA CLONEGATE. Vor fi alături de mine şi vor vorbi despre cărţi scriitorul Daniel Octavian Bejan, mai cunoscut pe meleaguri bloggeristice ca Mordechai, şi Bogdan Hrib, editor şi scriitor.

La ora 17 trebuie să fiu prezentă la lansarea primului volum de proză al poetului Bogdan O. Popescu (la Polirom). Titlul volumului este "Viaţă de aruncat" şi mi s-a spus că e o carte foarte bună.
La aceeaşi oră, dar fix la aceeaşi oră, 17, trebuie să fiu şi la Tritonic, unde se lansează "Fortăreaţa nebunilor" de George Arion şi "Ucideţi generalul" de Bogdan Hrib.
Şi tot la ora 17, la standul Tracus Arte, este lansarea cărţii „Ulise şi jocul de şah” de Ofelia Prodan.

La ora 18, vorbesc despre "Nepovestitele trăiri ale templierilor români" de Adrian Voicu la standul editurii All.

La 18,30 voi fi din nou la Tritonic, pentru lansarea romanelor "Sărutul morţii" de Oana Stoica Mujea şi Andra Pavel (Tritonic) şi "Traficantul de umbre" de Monica Ramirez (Ramirez Books).

Acum înţelegeţi de ce am spus că va fi o zi grea?
Nu, n-aţi înţeles.
Întrebarea esenţială este următoarea: cum voi reuşi, printre atîtea lansări prevăzute (şi, desigur, altele neprevăzute), să stau la taclale, cafele şi berici pe terasă? Căci, desigur, acesta este scopul principal al unui tîrg de carte! :p

Deci, dragi prieteni, dacă sunteţi iubitori de literatură, taclale, cafele şi berici, mă găsiţi sîmbătă la Bookfest. Contez pe voi.

3 comentarii:

  1. Oare sa te compătimesc sau dimpotrivă?
    Eu aș veni pe la 12, că am ore 8-12 în vecinătate, dar n-ar fi mai bine să mă duc să scriu despre cărți decît să asist pasiv la lansarea lor. Și odată ajuns... bere... taclale... Ziua de scris s-a dus? Din același motiv, deși tentat de Ogrezeni, nu voi veni din păcate nici acum.
    Week-end ușor!

    RăspundețiȘtergere
  2. 'Neaţa, Lucia!
    Pe mine să contezi de la 16.30 încolo...
    Tu, dacă nu te descurci cu ubicuitatea, ai putea încerca o clonare. Da' nu ştiu dacă mai ai timp până sâmbătă... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Horia Gârbea
    Dimpotrivă, evident :)
    @renata
    Clonarea rapidă ar fi un pic mai complicată. :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!