vineri, 25 iunie 2010

Despre vulnerabilitate numai de bine

Cu şapte luni în urmă, cîndva în momentul de speranţă dintre turul I al alegerilor prezidenţiale şi turul II, am scris "De ce NU Băsescu - un motiv personal". Era vorba despre o frază a lui Băsescu, neluată în seamă de ziarişti. Fraza în care se lăuda că "a îngăduit" libertatea presei. Pe mine, care am trăit vremurile cînd totul depindea de voinţa şi bunul plac al unui singur om, această frază m-a îngrozit. Dar atunci era mai interesant pixelul albastru. Acum, cînd CSAT defineşte presa ca pe o vulnerabilitate, toate tocşourile numai despre asta vorbesc. E tîrziu, copii! Trebuia să fiţi atenţi atunci, nu acum cînd bunul plac e pe cale să devină lege.

7 comentarii:

  1. sunt unii care nu-s atenti nici macar acum!

    vine nevasta-mea azi de la miting si o vede o vecina (pensionara!!!) cu portavocea pe umar. intreaba unde a fost, i se raspunde, cere lamuriri, ii explica nebunica mea cum e cu "nu vrem o noua dictatura si inca unul care ne f... dupa placul inimii lui si pune pumnul in gura presei ca sa nu afle nimeni" si i-o trage posesoarea de restante istorice la intretinere: "da' ce-aveti, mama, tot cu el? lasa-l sa le inchida gura ca ne-am saturat de atatea discutii. sa taca toti si sa-l lase in pace sa faca el cum vrea c-o sti mai bine ca noi ca-i om umblat! nu e el, saracu', destul de suparat cu criza asta, il mai suparati si voi cu mitingurile, mama? nu va ganditi ce facem daca-l pierdem si p-asta? ca e de-al nostru, e cu poporu'..."

    ce zici? si ei i-o fi "ingaduit" basescu sa inghete de frig iarna si sa moara de foame
    cu ochii pe otv?

    RăspundețiȘtergere
  2. Repet ceea ce spuneam si pe fb; Hitler, lenin… sunt, in primul rand, produsul mintii umane….au actionat in conformitate cu asteptarea unor mase. de nu erau ei, ar fi fost altii… inca nu suntem capabili sa extragem din experiente adevatele mesaje. iar repetitivitatea istoriei e generata intru totul de incapacitatea noastra de a intelege…
    Va multumesc inca o data ,pentru autograf.

    RăspundețiȘtergere
  3. @EPISTOLEpentruZEUS
    Asta îmi aduce aminte de o întîlnire de demult... acum vreo 25 de ani, soţului meu îi fusese cenzurată,oprită o carte aflată deja în bun de difuzare. Într-o zi, mă întîlnesc în autobus cu o fostă colegă de facultate. Mă întreabă ce mai fac, mă plîng ce necazuri avem cu cartea, la care tipa mă întreabă foarte serioasă: "Dar soţul tău nu ştia că nu trebuie să scrie aşa ceva?"

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am soluţie, Lucia. Am pus-o pe blog. Aspectul camerei n-are de suferit.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Renata
    Da, sigur :) Se pot găsi variante, am eu o prietenă care face arhitectură de interior.

    RăspundețiȘtergere
  6. Istoria este stiinta care ne invata ca din istorie nu invatam nimic!
    Multi dintre factorii care au contribuit la ridicarea lui Ceausescu sint prezenti si acum.
    Asa ca aparitia unui Basescu nu e surprinzatoare!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Augustin Rădescu
    Dar şi mulţi dintre factorii care au contribuit la căderea lui Ceauşescu sunt prezenţi şi acum :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!