joi, 30 august 2012

Ce îţi doreşti de la viitorul tău deputat sau senator? Leapşă de la Lilick

În primul rînd, vreau să-i mulţumesc lui Lilick că m-a făcut să scriu. Am cam stat deoparte în ultima vreme, e prea mult zgomot în jur, toată lumea ţipă, e o isterie generală. Desigur, explicabilă, chiar justificată. Am reuşit să-mi păstrez, deocamdată, calmul. Altfel riscam să mă cert cu prea mulţi dintre prietenii mei. Deci, citind doar cîte ceva pe fb, mai mult în treacăt, cu televizorul doar pe AXN şi nici asta prea mult, am reuşit să mă păstrez la o oarecare distanţă de "lumea dezlănţuită". Depresia, în schimb, nu o pot ţine departe de mine. Şi nu pot să tac prea mult timp. Face rău la fengşui.
Aşa că postarea lui Lilick a picat la ţanc. Nu sunt eu de acord cu tot ce scrie acolo, mai ales că eu sunt de stînga şi sută la sută republicană, chiar dacă nu de la Ploieşti. Dar prietenia înseamnă şi să poţi să nu fii de acord cu unele lucruri. Fundamental are însă dreptate: trebuie să ne gîndim bine ce deputaţi şi senatori alegem în toamnă.
Ce vreau eu de la viitorul parlamentar din colegiul meu? Foarte simplu: presupunînd că USL va decide ca în colegiul meu să candideze un mebru al PSD, doresc ca acesta să fie de stînga, adică să facă parte din PSD nu pentru că are un prieten în partid, ci pentru că îl atrage doctrina Partidului Social Democrat. (De altfel, adeziunea la o doctrină mi se pare singura justificare a oricui pentru a adera la oricare partid. Evident, vorbesc de partidele serioase, cu doctrină clară, ca PSD şi PNL.)
Aş mai dori să fie o persoană care citeşte, care ştie ce se întîmplă în lume şi de ce, o persoană onestă şi bine alfabetizată. Şi pentru care contează mai mult principiile decît banii. (Sigur, în condiţiile votului uninominal, banii contează foarte mult. Prea mult.) Un om care nu se lasă şantajat şi, indiferent de sex, are cojones.

Dar, mai ales, doresc să nu mă trădeze ca senatorul pe care l-am votat în 2008. Mai pe larg despre asta, într-o postare mai veche:  "Pierdut senator, îl declar...".

Iar leapşa merge mai departe...

2 comentarii:

Click pe poză!