joi, 2 decembrie 2010

Diletantul

Nu am să comentez absenţa lui Băsescu de la sărbătoarea de 1 Decembrie, nici cele petrecute la Arcul de Triumf. Toată lumea ştie, toată lumea comentează.
Pe mine mă interesează cum a dormit la OSCE. O fi visat ceva?
Dar, la urma urmei:
Cît de important e summit-ul OSCE din Kazahstan? Atît de important că Sarkozy nu s-a dus şi l-a trimis pe bocul premierul Fillon.
Cît de interesant e summitul OSCE din Kazahstan? Atît de interesant că Băsescu a adormit în sală.
Vreau să vă spun că treaba asta m-a deranjat cel mai mult. Să adoarmă în timpul unei reuniuni la nivel înalt este inimaginabil.  Asta nu se face.
După 20 de ani în politică, din care 6 ca preşedinte, nu mă aşteptam la o asemenea demonstraţie de diletantism. Mai ales că, recent, într-un moment dureros pentru el, a ştiut să se poarte ca un profesionist.

Ceva nu e în ordine. Un profesionist în politică, mai ales unul cu responsabilităţi în politica externă,  trebuie să fie în stare să rămînă treaz şi atent indiferent de cîte fuse orare a parcurs. Este elementar. Un preşedinte de stat ar trebui să aibă o echipă (de profesionişti, desigur) care să-i asigure o bună formă fizică şi psihică. Sau nu mai are nici un fel de echipă?

Nu este prima ciudăţenie a acestui preşedinte "atipic", dar este poate cea mai jenantă.




.

16 comentarii:

  1. Tocmai aia e, că nu e !
    Nu e nici în formă fizică, nici psihică.
    E de ruşinea lumii.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Matilda
    Dacă nu mai poate face faţă obligaţiilor, să-şi dea demisia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu, de cand am parasit tara (sunt deja niste ani buni de atunci), nu prea mai stiu mare lucru despre ce se intampla pe acasa, in afara de ce mai pot citi pe generosul internet. Nu stiu care a fost momentul in care s-a manifestat cu atata profesionalism (sa presupun ca moartea mamei lui?), dar acum, sa aud (citesc) ca doarme in timpul unei atfel de intalniri, ma lasa fara grai. N-o fi el cel mai bun presedinte pe care l-ar putea da tara, dar asta prea le intrece pe toate. Ar fi cam ca cireasa de pe tort.
    Cu toate astea, regret cand citesc si realizez ca sunt atata de multe lucruri mai degraba demne de critica, decat de lauda, dupa 20 ani. Doare amarnic!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Sorina
    Da, era la Bruxelles cînd a aflat de moartea mamei lui. Atunci s-a purtat corect. În Kazahstan, nu.
    Cred că te doare, mă doare şi pe mine tot ce se întîmplă, dar, din păcate, vreo 5 milioane de oameni l-au votat. Probabil, dintre ei, 4,5 milioane regretă acum. Motivele sunt multe.
    Dar somnul de la OSCE e altceva. E aproape de necrezut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Corect si comentariul tau, Lucia. Am citit odata, tot pe marginea unui text despre poltitcienii care motaie in scune, opinia unui medic. Spunea ca somnul le vine de la o disfuncie a tiroidei. Cred ca ar trebui intrebat medicul care l-a operata pe Base daca are vreo legatura. Doar ne intereseaza starea de sanatate a presedintelui, nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. @simona ionescu
    Da, poate fi tiroida. Numai că preşedintele nu-şi poate permite să moţăie la o reuniune la nivel înalt. Parlamentarii mai pot fi scuzaţi, dar preşedintele nu. Chiar a plecat singur în Kazahstan, numai el în avion? În mod normal, trebuia să fie şi un medic în delegaţie. Şi, sigur, trebuia să-l şi asculte pe medic.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu mai are nicio măsură. I-a scăzut rezistenţa la "beutură". Din păcate îl vom vedea tot mai des, dormind:

    RăspundețiȘtergere
  8. @Nicu
    Numai că doarme pe banii noştri şi ne face de rîs.

    RăspundețiȘtergere
  9. Parca erai preocupata de libertate cuvintului, presei etc ... dar azi nu sufli nimic de wikileaks nici dupa ce a ajuns si pe plaiuri mioritice idea si fapta .. ca intotdeauna tot preshu e cel mai important.

    In final pare haios ca a adormit in front si te asigur ca asa cum 4.5 mil l-au votat tot asa o sa ajungi si tu sa-i duci dorul macar o clipa in urmatorii 10 ani... Am vazut aceasi situatie cind Constantinescu era presedinte si azi sunt multi care 'regreta' ca nu au intzeles ce se intimpla defapt... Altfel spus istoria se repeta iar romanu e multumit sa fie asa si sa nu invetze nimic din ea mai ales daca e trend!

    RăspundețiȘtergere
  10. @UnSoricel
    Libertate înseamnă să scriu ce vreau eu, nu ce vrei tu.
    Şi te asigur că nu-l voi regreta nici o jumătate de secundă pe Băsescu, aşa cum nu-l regret pe Constantinescu. Nu l-am votat pe niciunul din ei.

    RăspundețiȘtergere
  11. doamne fereste sa scri ce vreau eu .. ar fi prea urit si n-ai mai avea prieteni si asta nu se poate cind locuiesti in Ro... fara prieteni esti sarac la propriu.. in fundu gol ... la figurat, nu!

    pacat ca nu-l regreti pe Costica fara el Romania nu intra in UE si nu erati si voi sub edituri de carte straine si nu cereati azi pe carti cit evident nu fac .. dar daca le vrem, dam !... si uite asa ati intrat in circuitul de 'valori' tirguri de carte, showuri, promouri, ce e rau ?

    poate mi-a scapat dar nu pari chiar intelectual de stinga !.. in idea ca la romani/latini stinga e dreapta defapt..

    RăspundețiȘtergere
  12. @UnSoricel
    Să ştii că am prieteni mulţi, dar îţi mulţumesc pentru grijă.
    Nu suntem "sub edituri de carte straine", poate dacă am fi, am primi şi noi, scriitorii, nişte bani. Cît despre "circuitul de valori"... se pare că nu ştii cum funcţionează.
    Nu ştiu care e ideea la romani/latini, dar eu sunt foarte clar de stînga.

    RăspundețiȘtergere
  13. S-o fi cinstit in avion si era toropit saracu'! Adevarul ca decat sa participe in tara la ziua nationala si sa fie huiduit de cei pe care l-au napastuit, a preferat sa traga un somn bun, asta, bineinteles, tot pe banii celor care l-ar fi huiduit! Vai de romani si de Romania!

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, e o rusine de neimaginat. Toata prestatia in plan extern este lamentabila. De la a fi nebagat in seama de nimeni pe la reuniuni, pana la a dormi, totul e marcat de penibil in comportamentul sefului statului. La fel de penibila si explicatia consilierului Lazaroiu care a spus ca se concentra. Ori fi fiind in relatie telepatica si nu stim noi. Rasu plansu`…

    RăspundețiȘtergere
  15. @corina cretu
    Da, este penibil. Şi explicaţiile sunt inutile, contează "impresia artistică". În atîţia ani ar fi trebuit să înveţe să se poarte ca un şef de stat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Care echipa? Cine poate sta prea mult in preajma lui in afara de cei tin la beutura si ceva muieruste care vor si ele sa devina ministrese, presedinte sau macar niscai zestre acolo? Care om normal poate sa-i suporte imbecilitatea, aroganta, incultura ... ?

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!