miercuri, 9 iunie 2010

Concluzii după o cafea cu Mordechai

Mordechai ne-a dat întîlnire la o cafea. El pe micul ecran, la Antena 3, noi, la casele noastre. M-am instalat, deci, pe canapea, cu o cafea pe masă şi cu ţigările alături. O emisiune la care m-aş fi enervat crunt dacă nu m-aş fi distrat copios. Pentru că simultan cu emisiunea avea loc marele eveniment al zilei de azi, eliberarea din închisoare a lui Nuţu Cămătaru, după şase ani de detenţie. De cîte ori încerca Mordechai să spună ceva despre măsurile de austeritate luate de guvern sau despre moţiunea de cenzură, moderatoarea zicea: "Vă întrerup pentru că avem imagini în direct de la eliberarea lui Nuţu Cămătaru" sau "Trebuie să vă întrerup din nou, avem imagini de la sosirea lui Nuţu Cămătaru la domiciliul personal". Şi îl vedeam pe celebrul infractor aşteptat cu porumbei şi cai la poarta puşcăriei, apoi vedeam o maşină intrînd pe o poartă, apoi poarta cu capete de cal...
La început m-a iritat chestia asta. De ce pierdem timpul cu un infractor de drept comun, cînd marea problemă este tăierea salariilor şi pensiilor?
Dar mi-am dat seama: Nuţu Cămătaru e băiat bun. E chiar mic copil. A tîlhărit el, ce-i drept, nişte oameni. Cîţi? Nu ştiu, poate unu sau doi, poate ceva mai mulţi. A fost prins, judecat, condamnat, a stat şase ani la puşcărie. OK.
Atunci ce să spunem despre guvern, care tîlhăreşte milioane de oameni?

7 comentarii:

  1. eu am scris pe Facebook ca astazi nu o sa scapati de Nutu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adica, ce sugerezi? Sa facem o investitie corespunzatoare in muuulti cai si muuulti porumbei pentru viitorii eliberati?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Simona Ionescu
    Din păcate aşa e...

    @Matilda
    :)

    @casandra
    Daaaa! Muuuuuuuuuuuuuuulti cai şi muuuuuuuuuuuuuuulti porumbei :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Aveti invitatie la leapsha cu timp de gandire de 7 zile. http://valive.wordpress.com/2010/06/09/invitatie-la-zarzare-cu-iz-de-blooms-day/

    RăspundețiȘtergere
  5. @valive
    Da, sigur, voi scrie ceva despre Joyce.

    @Cody
    Bună dimineaţa!

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!