Da, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, Charles Darwin a greşit profund: omul nu se trage din maimuţă, ci din hienă. Mai rău, dintr-o hienă fundamentalistă.
De acord cu tine. Dar, nu e momentul şi nici locul aici pentru o demonstraţie, în mod sigur Lăbuş al II-lea, al meu, se trage din om. Dac-ai şti cum ştie să muşte din dos…
Silvu ple, Demonstrația o vedem, de trei zile-ncoace, pe toate televiziunile și pe Facebook. Despre Lăbuș nu mă pronunț, nu-l cunosc personal, dar te cred pe cuvînt.
M-am ferit să precizez, să enunţ, subiectul, am înţeles foarte bine despre ce e vorba, nu vreau ca, nu-ştiu-cum, ceea ce spun eu să fie legat de ceea ce văd că se întâmplă. Nu vreau să fiu considerat că aş fi unul dintre comentatori. Mai bine scriu ceva despre Boboteză. « Dacă te-ai spălat, nu te considera curat în faţa Domnului. Dacă, după spălare, te-ai uns cu mir, nu te considera curat în faţa Domnului. Dacă, după ce te-ai uns cu mir, te rogi la icoane, nu te considera curat în faţa Domnului. Numai dacă îţi vei recunoaşte păcatele şi vei dovedi smerenie vei căpăta iertare şi vei fi considerat curat. »
Că sil vu ple nu aş mai fi îndrăznit să vă zic, dacă nu v-aş şti, dacă nu v-aş fi citit, dacă nu m-aş fi bucurat alături de dumneavoastră la alea-alea, la aia cu traducerea, alaltă, nu cea din Caragiale – mor de oftică pentru un lucru, nu mi-am făcut timp să citesc, comparativ, traducerea marelui Uil – sună bine în română, dar alta e când compari textul în engleză cu ceea ce a ieşit – eu cred că vă cunosc, pot să mă înşel, nu mă cred Dumnezeu, sunt doar un cititor neisprăvit, dar, stimată doamnă, am, dincolo de nu ştiu câte incertituni, siguranţa că nu mă consideraţi o hienă. Sărut. Mâna.
Dac-ai şti cum pot să le încurc… Mă uit în oglindă şi nu seamăn, îmi vine să râd, cu celebrul Colombo, el avea şi o nevastă, şi ce nevastă avea! Dacă, în preambul, introduceam şi asta : “Domnul nostru a spus să fim curaţi atunci când ne prezentăm înaintea lui“, zău că ceea ce am adăugat înainte mai avea un înţeles ! Îi rog pe cei care mă cunosc să mă ierte...
Lucrurile evoluează rapid. Nu ştiu cine a spus asta, în niciun caz Darwin. Cu inginerul – ştii, prietenul meu care se pricepe la drept – m-am certat, zice că n-am scris nimic despre ce se întâmplă în justiţie, adicătelea m-am hăinit, iar Lăbuş al II-lea, ăsta sigur e specialist în comunicare, nu ştiu prin ce mijloace – jur că nu i-am pus tabletă în coteţ şi nici televizor nu are, doar dacă se uită noaptea pe fereastră, atunci când uit eu să-mi programez televizorul să se închidă după un sfert de oră – află tot, înaintea mea, zău! Lăbuş a aflat înaintea mea despre marea căţeleală din poliţie, ca să vezi, de la Olt, şi nu numai, iar când, sătul fiind, bine băut, astăzi, a început să chelălăie, am deschis televizorul şi am văzut că o surată de-a lui de la Centrul chinologic Sibiu – adică centrul de dresură canină al poliţiei – l-a reclamat pe şef că a supus-o la perversiuni sexuale. Păi să nu crezi că dacă Lăbuş se trage din om, omul se trage din câine?
Trăim într-o lume cu dosu-n sus, „asta este” – am pus ghilimelele dar nu-mi mai aduc aminte cine a spus-o – am trăit, zilele trecute, ca să vezi, o întrecere între – primul a dovedit că nu-l poate trece, – Cristian Tudor Popescu şi Alex Ştefănescu, criticul meu literar preferat, ca să vezi minune, s-au luat la întrecere care mai poate să treacă bacul astăzi! Subiect: „Împărat şi proletar”. Păi dacă e aşa, de ce nu m-aş face şi eu CTP, dar altfel, Lucia, că nu vreau să mă acuze CTP-ul de plagiat, ca pe Ponta, şi să-l provoc la analize literare pe stimabilul domn Horia Gârbea? Critic literar este, apreciat este, autor de literatură reuşită este, nu? Aşa că, en garde, Monsieur Horia Gârbea! :)
… ,, dar mai avem premiile USR, ASB, Academiei și altele care se vor da în 2013.’’ Horia Gârbea http://horiagarbea.blogspot.ro/2013/01/gala-tinerilor-scriitori-cartea-de.html
Excelent! E bine-bine, mai sunt şanse, pentru că mi-a venit o idee. Să vă povestesc cum... PS. He-he, dacă nu vă interesează continuarea... n-o mai postez :)
Silvu ple, Mă întreb și eu dacă aș mai putea trece bacul. :))) N-aș încerca, mai ales la latină! Pe Horia cred că l-ar amuza o întrecere de acest gen, numai să aibă timp. Sigur că mă interesează continuarea!
Stau, câteodată, şi mă gândesc. « De ce mă suportă doamna Lucia Verona ? » Am şi astfel de momente, ca să fie clar, nu găsesc un răspuns care să stea în picioare şi, când mă gândesc că doamna Lucia Verona a fost ultima dintre noi care a dat bacul la şapte materii – of, of, of şi aoleu, doamna Verona, vă rog să confirmaţi – mă gândesc că, cei care ne-au pregătit şi ne-au trecut, indiferent de era una sau alta, că eu eram tot la fel şi doamna Verona tot o domnişoară binecrescută era, ce mai aia-aia, or fi avut ei ceva în vedere. :) Dar, vă rog, urmăriţi serialul de pe http://horiagarbea.blogspot.ro/2013/01/gala-tinerilor-scriitori-cartea-de.html , că de acolo plecasem, şi mai discutăm. Scriitorul Gheorghe Stroe o merită.
Lucia, domnul Horia Gârbea mă dă peste cap, pe zi ce trece. Îl apreciez aşa de mult, nu-mi vine să cred cum se descurcă, făcând faţă la atâtea obligaţii. Poate că acest supraefort îl face aşa creativ. Mie nu-mi mai rămâne, ca la şah, decît să-i spun : Felicitări, Maestre! Sunt mat.
Silvu ple, Bordelezu, nu m-am întrebat niciodată de ce te suport :) Doar mă bucur că suntem prieteni. Dar cu bacul nu ai nimerit-o, nu am fost ultima care a dat bacul la 7 materii, ci prima care a dat la 3 materii (română, latină şi filosofie). De fapt a doua, în anul precedent s-a schimbat modificarea fix înainte de examen, după ce toţi tociseră la 7 materii. Dar, aici ai dreptate, cred că eram o domnişoară binecrescută. Am să mă uit pe blogul lui Horia, acest veritabil personaj renascentist al literaturii noastre.
Chiar nu mai sunt cuvinte...
RăspundețiȘtergereBa sunt, dar noi suntem niște doamne, ce...
ȘtergereSil vu ple, Lucia.
RăspundețiȘtergereDe acord cu tine. Dar, nu e momentul şi nici locul aici pentru o demonstraţie, în mod sigur Lăbuş al II-lea, al meu, se trage din om. Dac-ai şti cum ştie să muşte din dos…
Silvu ple,
ȘtergereDemonstrația o vedem, de trei zile-ncoace, pe toate televiziunile și pe Facebook. Despre Lăbuș nu mă pronunț, nu-l cunosc personal, dar te cred pe cuvînt.
M-am ferit să precizez, să enunţ, subiectul, am înţeles foarte bine despre ce e vorba, nu vreau ca, nu-ştiu-cum, ceea ce spun eu să fie legat de ceea ce văd că se întâmplă. Nu vreau să fiu considerat că aş fi unul dintre comentatori.
RăspundețiȘtergereMai bine scriu ceva despre Boboteză.
« Dacă te-ai spălat, nu te considera curat în faţa Domnului. Dacă, după spălare, te-ai uns cu mir, nu te considera curat în faţa Domnului. Dacă, după ce te-ai uns cu mir, te rogi la icoane, nu te considera curat în faţa Domnului. Numai dacă îţi vei recunoaşte păcatele şi vei dovedi smerenie vei căpăta iertare şi vei fi considerat curat. »
Știu că ai înțeles, dar sper că mă cunoști deja destul de bine ca să știi că nu te pot confunda cu un descendent din hienă. :)
ȘtergereDoamna Verona,
ȘtergereCă sil vu ple nu aş mai fi îndrăznit să vă zic, dacă nu v-aş şti, dacă nu v-aş fi citit, dacă nu m-aş fi bucurat alături de dumneavoastră la alea-alea, la aia cu traducerea, alaltă, nu cea din Caragiale – mor de oftică pentru un lucru, nu mi-am făcut timp să citesc, comparativ, traducerea marelui Uil – sună bine în română, dar alta e când compari textul în engleză cu ceea ce a ieşit – eu cred că vă cunosc, pot să mă înşel, nu mă cred Dumnezeu, sunt doar un cititor neisprăvit, dar, stimată doamnă, am, dincolo de nu ştiu câte incertituni, siguranţa că nu mă consideraţi o hienă. Sărut. Mâna.
:))) Evident! Nici măcar un descendent!
ȘtergereDac-ai şti cum pot să le încurc… Mă uit în oglindă şi nu seamăn, îmi vine să râd, cu celebrul Colombo, el avea şi o nevastă, şi ce nevastă avea!
RăspundețiȘtergereDacă, în preambul, introduceam şi asta :
“Domnul nostru a spus să fim curaţi atunci când ne prezentăm înaintea lui“,
zău că ceea ce am adăugat înainte mai avea un înţeles !
Îi rog pe cei care mă cunosc să mă ierte...
Interesant. Aflu noi lucruri :)
RăspundețiȘtergereAbsolut :)
ȘtergereInteresanta descriere :)
RăspundețiȘtergereSil vu ple, Lucia.
RăspundețiȘtergereLucrurile evoluează rapid. Nu ştiu cine a spus asta, în niciun caz Darwin. Cu inginerul – ştii, prietenul meu care se pricepe la drept – m-am certat, zice că n-am scris nimic despre ce se întâmplă în justiţie, adicătelea m-am hăinit, iar Lăbuş al II-lea, ăsta sigur e specialist în comunicare, nu ştiu prin ce mijloace – jur că nu i-am pus tabletă în coteţ şi nici televizor nu are, doar dacă se uită noaptea pe fereastră, atunci când uit eu să-mi programez televizorul să se închidă după un sfert de oră – află tot, înaintea mea, zău!
Lăbuş a aflat înaintea mea despre marea căţeleală din poliţie, ca să vezi, de la Olt, şi nu numai, iar când, sătul fiind, bine băut, astăzi, a început să chelălăie, am deschis televizorul şi am văzut că o surată de-a lui de la Centrul chinologic Sibiu – adică centrul de dresură canină al poliţiei – l-a reclamat pe şef că a supus-o la perversiuni sexuale. Păi să nu crezi că dacă Lăbuş se trage din om, omul se trage din câine?
Interesant articol!
RăspundețiȘtergereSilvu ple, Lucia.
RăspundețiȘtergereTrăim într-o lume cu dosu-n sus, „asta este” – am pus ghilimelele dar nu-mi mai aduc aminte cine a spus-o – am trăit, zilele trecute, ca să vezi, o întrecere între – primul a dovedit că nu-l poate trece, – Cristian Tudor Popescu şi Alex Ştefănescu, criticul meu literar preferat, ca să vezi minune, s-au luat la întrecere care mai poate să treacă bacul astăzi! Subiect: „Împărat şi proletar”.
Păi dacă e aşa, de ce nu m-aş face şi eu CTP, dar altfel, Lucia, că nu vreau să mă acuze CTP-ul de plagiat, ca pe Ponta, şi să-l provoc la analize literare pe stimabilul domn Horia Gârbea? Critic literar este, apreciat este, autor de literatură reuşită este, nu?
Aşa că, en garde, Monsieur Horia Gârbea! :)
… ,, dar mai avem premiile USR, ASB, Academiei și altele care se vor da în 2013.’’ Horia Gârbea
http://horiagarbea.blogspot.ro/2013/01/gala-tinerilor-scriitori-cartea-de.html
Excelent! E bine-bine, mai sunt şanse, pentru că mi-a venit o idee. Să vă povestesc cum...
PS. He-he, dacă nu vă interesează continuarea... n-o mai postez :)
Silvu ple,
ȘtergereMă întreb și eu dacă aș mai putea trece bacul. :))) N-aș încerca, mai ales la latină!
Pe Horia cred că l-ar amuza o întrecere de acest gen, numai să aibă timp.
Sigur că mă interesează continuarea!
Silvu ple, Lucia.
RăspundețiȘtergereStau, câteodată, şi mă gândesc. « De ce mă suportă doamna Lucia Verona ? »
Am şi astfel de momente, ca să fie clar, nu găsesc un răspuns care să stea în picioare şi, când mă gândesc că doamna Lucia Verona a fost ultima dintre noi care a dat bacul la şapte materii – of, of, of şi aoleu, doamna Verona, vă rog să confirmaţi – mă gândesc că, cei care ne-au pregătit şi ne-au trecut, indiferent de era una sau alta, că eu eram tot la fel şi doamna Verona tot o domnişoară binecrescută era, ce mai aia-aia, or fi avut ei ceva în vedere. :)
Dar, vă rog, urmăriţi serialul de pe http://horiagarbea.blogspot.ro/2013/01/gala-tinerilor-scriitori-cartea-de.html , că de acolo plecasem, şi mai discutăm. Scriitorul Gheorghe Stroe o merită.
Lucia, domnul Horia Gârbea mă dă peste cap, pe zi ce trece. Îl apreciez aşa de mult, nu-mi vine să cred cum se descurcă, făcând faţă la atâtea obligaţii. Poate că acest supraefort îl face aşa creativ. Mie nu-mi mai rămâne, ca la şah, decît să-i spun : Felicitări, Maestre! Sunt mat.
Silvu ple, Bordelezu, nu m-am întrebat niciodată de ce te suport :) Doar mă bucur că suntem prieteni. Dar cu bacul nu ai nimerit-o, nu am fost ultima care a dat bacul la 7 materii, ci prima care a dat la 3 materii (română, latină şi filosofie). De fapt a doua, în anul precedent s-a schimbat modificarea fix înainte de examen, după ce toţi tociseră la 7 materii. Dar, aici ai dreptate, cred că eram o domnişoară binecrescută.
ȘtergereAm să mă uit pe blogul lui Horia, acest veritabil personaj renascentist al literaturii noastre.
Cred ca nu putem generaliza nici in cazul aesta, inca mai exista si oameni care vin de la maimuta.
RăspundețiȘtergere