marți, 17 mai 2011

Lansare la Centrul Cultural Ogrezeni. Vin templierii!

Deci, duminică 22 mai, pe la miezul zilei, se va întîmpla ceea ce este normal să se întîmple: la Centrul Cultural Ogrezeni va fi lansat romanul lui Adrian Voicu "Nepovestitele trăiri ale templierilor români", apărut la editura All.
De ce e normal? Prietenii mai vechi ai acestui blog ştiu, iar ceilalţi vor afla acum, că Adrian Voicu este laureat al primei ediţii a Premiilor Lili. A trecut prin furcile caudine ale cenaclului online, a citit la Ogrezeni la prima  lectură organizată acolo, pe 24 mai 2009, iar o proză de-a lui a fost inclusă în antologia Premiile Lili apărută anul trecut la Tritonic.
Sunt invitaţi membrii juriului, bloggerii susţinători ai Premiilor Lili şi participanţii la primele ediţii ale festivalului.

P.S. Îi rog pe cei care doresc să vină să mă anunţe pe blog sau telefonic. Asta ca să putem aproxima din timp dimensiunile valurilor de şampanie, ovcors. 

12 comentarii:

  1. Vă rog să mă treceţi pe listă şi să pregătiţi covorul roşu ! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi aici, ca şi dincolo, săru' mâna pentru tot ce aţi făcut şi faceţi pentru "Templieri" şi norocosul autor. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Matilda
    Eu mă ocup de listă, de covoare nu! :))

    @Neliniştitu'
    Norocos şi talentat.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Lucia
    Regret sincer că nu pot veni. Mi-ar fi plăcut la fel de mult cît să fiu director de onoare și în juriu la Festivalul Arghezi (19-22 mai). Dar am promis și am oaspeți internaționali acolo.

    Succes autorului! Să mai zburde în voie pe la Ogrezeni, că pentru săptămîna viitoare îi pregătesc o recenzie care nu va omite realizările sale, dar va fi drastică. Să-și facă provizii de personaj (Gell de Douche).

    RăspundețiȘtergere
  5. @Horia Gârbea
    Şi eu regret că nu poţi veni, dar înţeleg că nu ai de ales.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sărut mâna, Lucia.

    Ce păcat că lansarea templierilor la Ogrezeni e programată a doua zi după ziua mea, cînd voi avea oaspeţi departe de Bucureşti... pentru că altfel, cu toată cunoscuta mea modestie, m-aş fi autoinvitat. :) Dar vă urez să înotaţi în valuri de şampanie!

    N-am, încă, tomul, speram să cumpăr o variantă electronică (eu circul mult şi varianta pe hîrtie nu-mi atârnă bine), dar încerc să fac pe dracu-n patru ca să-l am în mână în timp util. De ce atâta grabă? Dacă domnul profesor Gârbea vrea să-i recenzeze cartea – îi mulţumesc pentru intenţie, chiar dacă ar încerca s-o desfiinţeze – nu cred că se va supăra dacă va avea, unde în alt loc i-ar fi mai la îndemână decât chiar pe blogul domniei sale, postată şi o contrarecenzie bordeleză. :)

    Mon professeur, en garde! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Ha, era să uit, cu voia ta un anunţ în avanpremieră absolută.

    Domnul Horia Gârbea are 99,9% şanse ca să-şi adjudece premiul „OJGURA” pentru luna mai, la categoria poezie, pentru următoarea creaţie literară, publicată pe blogul domniei sale:

    O viață palpitantă

    Cu vreo două zile în urmă, sosit acasă după treburile obişnuite, l-am întrebat pe fiul meu:
    - Ce-ai mai făcut astăzi?
    Mi-a răspuns:
    - Am explorat epave... Am întîlnit balene.
    M-am bucurat că, în timp ce eu mă lupt cu banalitatea și rutina zilnică, el duce, în apropierea mea, o existență atît de aventuroasă.

    Mulţumesc frumos, Lucia.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Bordelezu
    Silvuple,mulţumim pentru urare.
    Sigur, e dreptul tău să scrii recenzii şi contrarecenzii - dar n-ai de unde să ştii care sunt obiecţiile lui Horia Gârbea. Dacă are dreptate?
    Dealtfel, văd că ai ceva împotriva lui Horia şi asta nu-mi place, mai ales că nu înţeleg de ce.

    RăspundețiȘtergere
  9. Iertare, Lucia, m-ai înţeles greşit, îl apreciez pe domnul Horia Gârbea pentru tot ceea ce a făcut şi ceea ce face, nici nu am cum altfel, mă regăsesc pe mine mai tânăr în persoana domniei sale, din această cauză l-am citit şi îl citesc cu cea mai mare plăcere chiar şi atunci când am o altă părere despre un anume subiect. Dacă nu mi-ar plăcea, nu aş comenta pe blogul domniei sale.

    Nu a fost nimic ironic în postarea anterioară. În această lună mai, vorbesc foarte serios, nu am întâlnit în spaţiul virtual ceva măcar comparabil cu ceea ce am citat din domnul Horia Gârbea. E mai mult, cu mult mai mult decât o simplă poezie. Nu sunt specialist, e adevărat, eu îţi expun doar alegerea mea.

    Sincer, sunt siderat de felul în care mi-ai perceput scriitura. Sper că nu mă voi trezi, mâine-poimâine cumva, că ajungi să crezi despre mine că nici ceea ce scrii tu nu sunt capabil să apreciez. Sau că nu te plac ca om. Sau mai ştiu eu ce, de rău.
    PS Istoria proiectului premiului OJGURA ţi-o poate relata domnul Adrian Voicu, el are paternitatea numelui ales (OJasca+măGURA).

    RăspundețiȘtergere
  10. Matilda, doar "covor" verde, e ok asa? )))

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Bodelezu si ceilalti

    M-ar onora premiul dvs. și vă mulțumesc pentru aprecieri. Totuși textul citat nu e un poem, nu e o creație ficțională, ci relatarea exactă a unui fapt/dialog real întîmplat mie. E doar o ilustrare a fanteziei nemăsurate a celor mici. Păcat că ei cresc și devin niște adulți (unii) fără acces la asemenea viziuni.

    RăspundețiȘtergere
  12. (și) eu am simpatie pentru volumul dlui Adrian Voicu, net superior celui anterior. dar am și obiecții foarte serioase. vom citi și discuta. măcar e bine că avem despre ce, că 80% din ce citesc nu poate suscita nicio discuție.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!