miercuri, 27 octombrie 2010

Trece sau nu trece? Eu o susţin!

Toată lumea se întreabă dacă moţiunea de cenzură va trece sau nu. Cum numără Miss R.A. voturile, chiar şi fără abţinerea forţată a partidelor guvernamentale, nu m-ar mira să iasă mai multe voturi împotriva moţiunii decît numărul total al parlamentarilor din ultimii douăzeci de ani. Dar cred că nici măcar nu contează foarte tare dacă moţiunea trece sau nu.
Nu ştiu dacă vor fi 100000 de manifestanţi. Poate că mulţi se vor lăsa intimidaţi, pe alţii îi vor opri frigul, ploaia sau poliţia rutieră. Dar de data asta oamenii vor să participe, vor să protesteze, vor să fie acolo, la Palatul Parlamentului, vor să-i oblige pe portocalii să părăsească puterea.
Populaţia e pe cale să devină popor. Oamenii devin cetăţeni. Îşi dau seama că dreptul cel mai important cucerit în decembrie 1989 este dreptul de a-şi cere drepturile.
Iar puterea se teme. Cred că pentru prima dată în aceşti douăzeci de ani.

6 comentarii:

  1. Vaai, Lucia, mie nu imi vine sa cred. Atat de multi mi-au scris ca vor sa iasa. Unii din Bucuresti, alti de departe. Si oameni la care nici nu ma asteptam. Trece sau nu trece, am reusit macar sa gasim forta de a ne unii si de a ne revolta. Din nou. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Lilick
    Da, exact. Şi asta-i sperie de moarte pe portocalii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lilick, ce portocalii? Ca din zi in zi sint mai maronii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Offf... tare as vrea sa treaca motiunea, iar guvernul basescian sa ramina... in boxa acuzatilor !

    RăspundețiȘtergere
  5. Scuze, am @ semnat @ anonim mai sus,deoarece scriu de pe laptopul Biancai...
    Matilda

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!