duminică, 17 octombrie 2010

PSD 2.0 văzut din lojă

Nu i-am numărat pe bloggerii care au participat, ca invitaţi, la congresul PSD. Ceea ce ştiu sigur este că încă trei bloggeri ar fi putut pretinde cîte un loc în "loja bloggerilor": preşedintele Ion Iliescu, blogger cu experienţă (să nu uităm, a fost primul care a invitat bloggeri la reuniuni importante, cele ale "Clubului de la Bucureşti"),  Victor Ponta, blogger începător, dar cu un ton destul de personal şi Adrian Năstase, cel mai blogger dintre politicieni şi cel care a avut ideea "lojei bloggerilor".
O idee excelentă. E adevărat, televiziunile au audienţă mai mare, dar transmisiile live ale bloggerilor sau comentariile lor ulterioare au o calitate pe care presa scrisă şi audiovizuală nu o au: bloggerii, indiferent de simpatiile sau antipatiile politice, au reacţii sincere, dezinteresate şi ne-mediate, îşi spun părerile fără a avea în spate un redactor-şef (sau eventual un mogul, nu-i aşa?). Invitarea bloggerilor înseamnă, deci, un feed back foarte interesant şi aici nu mă refer numai la postările propriu-zise, ci şi la comentarii.
De aceea, reiau linkurile spre relatările despre congresul PSD de ieri. Atîtea cîte am găsit.
OanaSibillaIonuţ Iancu, Nenea Lars, Theodora, Popa Ţeapă, Fragmentarium politic. Poate voi mai adăuga şi altele. Iată şi relatarea Ancăi Chiser. Şi o chinezărie.
Dar invitarea bloggerilor înseamnă nu numai recunoaşterea dreptului fiecăruia de a-şi spune părerea, ci şi recunoaşterea unei categorii, a unui statut social. Nu e puţin.

P.S. Nu întîmplător am vorbit despre PSD 2.0. Am citit, ieri şi azi, programul "România corectă - România socială". Foarte multe dintre măsurile preconizate au în vedere utilizarea posibilităţilor oferite de Internet. PSD se dovedeşte, (şi) prin asta, un partid modern, un partid al secolului 21.
P.P.S. Vreau să mulţumesc Anei State şi lui Cristian Gănescu, organizatorii "lojii bloggerilor". Şi, evident, lui Adrian Năstase, care ne-a invitat.

2 comentarii:

  1. Ati surprins excelent, prin cei doi termeni (cum numai scriitori o pot face), o realitate complexa si dinamica. Si, da, aveti dreptate, este meritul lui Adrian Nastase de a fi dat termenului de "loja" si o alta semnificatie, neconventionala, trecandu-l din registrul esoteric in cel exoteric, al transparentei, comunicarii si utilitatii sociale... Poate ar fi nimerita chiar o institutionalizare asociativa a "Lojei Bloggerilor".

    RăspundețiȘtergere
  2. @fragmentariumpolitic
    Da, e o idee bună!

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!