sâmbătă, 9 octombrie 2010

Diva zboară cu KLM

- Thriller publicitar -

La aeroportul Otopeni, Stella trecu repede de toate formalităţile şi ajunse în dreptul porţii nr. 4. Se aşeză şi îşi puse poşeta voluminoasă pe scaunul alăturat. Ce nebunie! Să fie chemată la telefon în toiul nopţii şi rugată, implorată, somată să meargă a doua zi la Amsterdam, pentru un spectacol cu "Flautul fermecat", deoarece soprana care trebuia să cînte rolul Reginei Nopţii dispăruse. Cum adică dispăruse? Pur şi simplu, dispăruse de la hotel şi nimeni nu ştia nimic de ea.
După o oarecare ezitare, Stella acceptase. Îi plăcea Amsterdamul, cu casele lui vechi de-a lungul canalelor pe care pluteau lebede, raţe şi vaporaşe încărcate cu turişti.
Cu biletul a fost simplu de rezolvat. Online, desigur. Chiar în dimineaţa aceea primise un newsletter de la KLM cu "oferte pentru destinaţii picante". Ei, da, Amsterdam era o destinaţie picantă, cu al său "Red light district", acum lăsat în umbră de mai noul "Green light district", dar şi cu o sumedenie de restaurante mai mult sau mai puţin exotice.
Acum aştepta îmbarcarea. Scoase din poşetă un roman poliţist şi începu să citească. Nu voia să se gîndească la soprana dispărută. Crimele din romane erau mult mai plăcute decît cele reale. Abia citise cîteva pagini că sună telefonul. Vestea pe care o primi o făcu să rîdă melodios:
- Ahahahahaha!
La cîţiva paşi de ea, un chinez înalt, cu părul cîrlionţat, într-un tricou pe care scria ENGLAND, întoarse capul, surprins. Şi el vorbea la telefon, cu accent maramureşean:
-  Da, mă duc la New York prin Amsterdam, cu KLM, că le-am făcut un experimet blogosferic....
Diva nici nu se miră. După crimele pe care abia le rezolvase şi soprana dispărută de la Amsterdam, un chinez cu accent maramureşean i se părea ceva normal. Se scufundă în lectură şi nu mai auzi continuarea convorbirii. Tresări cînd se trezi cu chinezu în faţa ei, zîmbind cu gura pînă la urechi:
- Sunteţi Stella Marian-Harrington, nu-i aşa? Cîntăreaţa detectivă. V-am recunoscut imediat, v-a descris şefa în carte de foioioioioi!
În clipa aceea se auzi o voce amplificată:
- Pasagerii pentru cursa KLM în direcţia Amsterdam sunt invitaţi la avion.
(va urma)

6 comentarii:

  1. Initial nu vazusem ca ai scris thriller publicitar (haha) si am crezut ca e o continuare a cartii tale. Apoi am intrat pe link-uri si m-am lamurit. Diva e un personaj atat de viu, de insufletit, incat sa nu te mire daca o sa primeasca la un moment dat oferte reale in publicitate. Cine stie cum, intr-o zi, te trezesti cu cineva care iti cere numarul ei de telefon sau al impresarului. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. buna dimineata Lucia. aha, dupa George si Alex vine randul Chinezului )))). Brava bravissima

    RăspundețiȘtergere
  3. senzational!!! :)))
    mai mult de atat nu pot zice :D
    doamna, multumesc din suflet :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Lilick
    Da, văd că Stella are succes şi îi place asta! :))

    @Cody
    'Neatza, da, cine ştie cine sau ce mai urmează! :))

    @Cristian China-Birta
    Mă bucur că-ţi place. N-ai zis tu că vrei s-o vezi pe Diva într-o cursă KLM? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. @gamalia
    Mă bucur foarte mult că îţi place! :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!