joi, 9 august 2012

Toamna va veni devreme

E multă încrîncenare, multe capete înfierbîntate, multe vorbe aruncate aiurea, cu patimă, cu îndîrjire, asta e, canicula nu este prea potrivită pentru reflecție, pentru moderație, pentru decizii bine cumpănite.
E vara vrajbei noastre, ca să-l parafrazez pe SHXPR, și orice-am face, nu ne putem relaxa complet. Oriunde-am fi, pe plajă sau în vîrful muntelui, avem un televizor sau un calculator gata să ne furnizeze noi motive de enervare.
Toamna va veni devreme anul acesta, la 31 august. De fapt, bine-ar fi să vină toamna, nu iarna...
Pînă atunci, să profităm de vacanță, cît mai e.


4 comentarii:

  1. Silvu ple, Lucia.

    Toamna se numără bobocii, dar dacă e vacanţă… mai avem voie să şi râdem, nu?, că… de!, şi puii de curcă sunt tot un fel de boboci, bobocii curcilor, iar dacă unii – persoane importante, he-he, – au ajuns de râsul curcilor (şi al celor din curtea mare şi al celor din curticică), ba chiar şi al bobocilor lor, de ce n-am râde şi noi? :))

    Citeşte şi râzi! :)))
    http://www.cotidianul.ro/traian-basescu-zegrean-si-presa-portocalie-s-au-facut-de-ras-in-ultimul-hal-191001/

    RăspundețiȘtergere
  2. @Bordelezu
    Silvu ple. Mulțumesc, am citit. Sper să citească și Comisia Europeană, și Comisia de la Veneția și alte comitete și comiții.

    RăspundețiȘtergere
  3. Silvuple!

    Ai avut dreptate, a venit toamna. Care poate fi şi-aşa, şi-aşa. Dar eu vroiam să spun altceva …
    Avem erată sau nu avem erată, aceasta este întrebarea! Fără ghilimele, na! :))
    Să zicem că onorata CCR ar spune că da.

    Pentru acest caz iată ce scrie în Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată in M.O. nr. 650 din 12 septembrie 2011, aia din erată:
    „Art.7
    (1) Listele electorale permanente se intocmesc pe comune, orase si municipii, dupa caz, si cuprind toti alegatorii care domiciliaza in comuna, orasul sau municipiul pentru care ele au fost intocmite.
    Art.24
    (5) Dupa incheierea votarii si consemnarea rezultatelor votarii, birourile electorale ale sectiilor de votare efectueaza urmatoarele activitati:
    a) predau birourilor electorale judetene […] dosarele cuprinzand copiile de pe listele electorale permanente si tabelele utilizate in cadrul sectiei de votare, precum si declaratiile pe propria raspundere prevazute de art. 44 alin. (4), dupa caz;
    birourile electorale ale sectiilor de votare din strainatate […] predau Autoritatii Electorale Permanente, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, dosarele cuprinzand tabelele utilizate in cadrul sectiilor de votare din strainatate, precum si declaratiile pe propria raspundere prevazute de art. 44 alin. (5);’’

    În străinătate sunt doar tabele, nu şi liste electorale permanente, na !
    Aşa că rămâne cum am stabilit noi, cei 7,4 milioane : „DA, ducă-se!” :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Bordelezu
    Silvuple, se pare că e cu erată, nu cu ghilimele.
    Dar de acord, DA, ducă-se! Fără ghilimele şi fără regrete.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!