marți, 17 februarie 2009

Cum să iei premiul Nobel

- Ce faci? mă întreabă cîte o cunoştinţă cu care discut rar, mai scrii?
- Scriu, sigur că scriu. În fiecare zi.
- A, deci ai „inspiraţie”, spune ironic-admirativ persoana, zgîriindu-mă cu ghilimelele pe care i le simt în voce. Am mai spus şi o repet, nu există inspiraţie. Scrisul nu e o chestiune de inspiraţie, ci de stare. Există stări bune pentru scris şi stări în care e bine să faci orice altceva - să baţi step, să baţi cîmpii, să dai cu aspiratorul, să dai în bobi, să te joci pe calculator, să plimbi căţelul, să freci menta sau alte plante medicinale, să te urci pe pereţi, să...
Tehnologia modernă vine însă în ajutorul scriitorilor, pentru a-i feri de efectele dăunătoare ale stărilor mai sus descrise, pentru a-i ajuta să scrie cît mai mult, cît mai repede, cît mai bine, să scrie bestseller-uri nenumărate, să ia premiul Pulitzer şi, de ce nu, premiul Nobel.
Mai departe vedeţi, ca în fiecare marţi, pe Tamada.ro. Apoi treceţi din nou pe aici şi nu uitaţi că diseară vă aştept la Gala Premiilor Fără canguri.

2 comentarii:

  1. Sunt prin zonă, stau pe fază. Dacă nu o mai cădea vreo primărie :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. @satmareanca

    Să mai stea şi primăriile, că avem treabă. La ora 19,30 postez un comunicat din partea juriului, iar la ora 21 încep cu premiile.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!