vineri, 17 ianuarie 2014

Secrete şi raţiuni. De stat

Înainte de toate, trebuie să ştiţi că fiecare stat are mai multe secrete şi mai multe raţiuni.  De aceea se spune “secrete de stat” şi “raţiuni de stat”. La raţiuni de stat te referi cînd dai un decret pe care nu-l înţelege nimeni, cînd eliberezi un terorist sau cînd faci brusc o vizită într-o ţară cu care te afli în conflict. Şi aşa mai departe. Secretele de stat sînt de două feluri: temporare şi eterne. Cele temporare, e lesne de ghicit, la un moment dat devin secrete simple, apoi se dau publicităţii în Jurnalul Oficial, dacă nu cumva apar înainte în vreo gazetă, caz în care purtătorul de cuvînt dă o dezminţire categorică. Secretele eterne, foarte rare, sînt atît de secrete, încît nimeni nici măcar nu bănuieşte existenţa lor. Iar dacă din întîmplare le află cine nu trebuie, totul se încheie nu cu o dezminţire, ci cu o înmormîntare discretă sau, uneori, cu funeralii naţionale. 

V-am dat aceste informaţii ca să vă ajut să descoperiţi secretul de care vorbeam în postarea precedentă. Primul care ghiceşte secretul primeşte un premiu. Ce premiu? Şi asta e secret.

5 comentarii:

  1. mai bine aștept. nu mă pricep la ghicitori.
    curiosity called the cat, hmm...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Curiosity called?... No! KILLED the cat. :)

      Păcat că nu pot participa cu atîtea indicii pentru că știu despre ce e vorba.

      Ștergere
    2. Cred că @impricinatul se joacă, hmm...

      Sigur că tu ştii despre ce e vorba. Dar un premiu tot iei :)

      Ștergere
    3. right, lol... I am the cat and I am right here, groping around, ca să zic așa.
      sunt icstrem de curios. eu chiar nu știu nimic și vreau să aflu.

      Ștergere
  2. Mi-a placut lamurirea pentru ca intamplator am trecut pe langa tv in casa si am auzit ceva stire, dar era ceva frantura si numai nu intelegeam de ce se fac vizite in zona cu care suntem in conflict si..incet se leaga lucrurile.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!