joi, 18 noiembrie 2010

GAUDEAMUS. Să ne bucurăm!

Să ne bucurăm că apar cărţi, să ne bucurăm că oamenii citesc, să ne bucurăm că scriitori, editori şi cititori se vor întîlni din nou. Începe tîrgul internaţional Gaudeamus - carte de învăţătură. A 17-a ediţie. Din 1994. Şi povestea continuă...
Din 1994, Gaudeamus rămîne, aşa cum spunea regretatul prozator Mircea Nedelciu, unul dintre organizatorii primei ediţii, acelaşi "...târg cu o formulă mai caldă, un fel de spectacol continuu al cărţii".
Programul tîrgului îl găsiţi pe site.

Iar eu vă invit la două lansări de poezie - vineri la ora 17, "Aerobiciclete" de Bogdan. O. Popescu (editura Brumar) şi, la  ora 18,30, "Aer cu diamante" (autori Mircea Cărtărescu, Traian T. Coşovei, Florin Iaru, Ion Stratan, ilustraţii de Tudor Jebeleanu), ediţia a doua, după 30 de ani (editura Humanitas) şi la o întîlnire cu prozatorul Bujor Nedelcovici, prilejuită de apariţia volumului "Cine sunteţi, Bujor Nedelcovici?", duminică la ora 11, în sala Cupola.
Şi, desigur, la lansarea antologiei "Premiile Lili", vineri, 19 noiembrie la ora 19, la Tritonic. Tot acolo, la aceeaşi oră, dar sîmbătă, lansarea romanului "Crima de la jubileu".
Programul lansărilor de la editura Tritonic îl puteţi vedea la Oana, care are şi ea lansare vineri la ora 19, cu romanul "Crime perfecte. Dincolo de oglindă".
Să ne bucurăm! Gaudeamus!

6 comentarii:

  1. Buna Lucia, Sunt in Bucuresti, incerc sa ajung si eu deseara.
    Astept cu nerabdare sa ne reintalnim si sa vad antologia :)
    Gala

    RăspundețiȘtergere
  2. @codeus
    Bună dimineaţa.

    @lemondegala
    Mă bucur că vii la lansare. Nici eu n-am văzut antologia, apare azi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mii de scuze, dar mi-e teamă că astăzi nu am fost suficient de explicit ( din cauza interferențelor malefice ale lui Radu Voinescu). În mod cert ( și după opinia mea ) sunteți o „regină a romanului polițist”. Iar pe George Arion îl citesc cu plăcere, deși am impresia - s-ar putea să fie numai o impresie superficială - că îl calchiază ușor pe Chandler. Cu și mai multă plăcere îl citesc pe dl Alex Ștefănescu, un mare critic care nu se înșeală în privința talentelor. Așa că... felicitări, încă o dată, pentru roman !
    Și ca să vă comving de toate acestea, voi scrie un articol despre cartea dumneavoastră. Va mai dura, fiindcă trebuie să revăd textul și e necesar să fac rost de un alt exemplar. Pe primul mi l-a smuls un prieten care a plecat, pentru o perioadă mai lunguță ( lucrează la Externe ), în Egipt.
    Cu sărutări de mâini.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Şerban Tomşa
    Eu sunt republicană, aşa că aş prefera preşedintă, cum a spus Alex Ştefănescu. :)
    Poate ajungeţi mîine seară la ora 19 la Gaudeamus, am o lansare a romanului, deci se va găsi un exemplar.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna Lucia,Felicitari !Ce-ar fi sa ajungeti si pe la Radauti pana pe 10 decembrie? Eu lucrez la biblioteca,putem detalia propunerea mea?

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!