duminică, 15 august 2010

Vine superbacteria!

După boala vacii nebune, gripa aviară episodul I şi II, iar mai recent, gripa porcină, un alt pericol ameninţă omenirea: superbacteria ucigaşă, rezistentă la orice antibiotic.  Un belgian infectat cu această superbacterie a murit, după cum citesc pe Realitatea.net, pe aceeaşi pagină cu ştirea că preşedintele a fost huiduit de Ziua Marinei. Sigur că nu e nici o legătură.
Dar aş putea să pun pariu că marile trusturi farmaceutice se pregătesc deja să lanseze un superantibiotic capabil să distrugă superbacteria.
Şi aş mai putea să pun pariu că oamenii vor da bani grei pentru a-şi procura superantibioticul salvator. Peste tot în lume.
Şi românii vor lua cu asalt farmaciile.
Numai că nu ştiu de unde vor avea românii bani pentru superantibiotic - din salariile amputate, din pensiile (oricum foarte mici) impozitate sau din drepturile de autor mutilate? Vor renunţa la pîine sau nu vor plăti întreţinerea?

7 comentarii:

  1. @ Lucia
    Ma tem ca multi romani vor face pe dracu-n patru sa-si faca rost de o superbacterie, doua, sa scape odata de o viata de chin!

    RăspundețiȘtergere
  2. La Mulţi Ani, tuturor Sărbătoriţilor purtători ai Sfântului Nume al Maicii Domnului, Maica Marie !
    RUGACIUNE:
    Prea Binecuvantata Stapana, Pururea Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, ceea ce ai anscut pe Dumnezeu Cuvantul mai presus de fire, pentru mantuirea noastra si Te-ai aratat ca o mare a darurilor Dumnezeiesti si rau pururea curgator al minunilor si reversi bunatati celor ce cu credinta alearga catre Tine!
    Cazand inaintea Chipului Tau cel Minunat, ne rugam Tie prea buna Maica a Iubitorului de oameni Stapana! Revarsa asupra noastra milele Tale cele bogate si grabeste a implini rugamintile noastre pe care le aducem Tie Grabnica ajutatoare care ne sunt de folos, mangaiere si mantuire pentru fiecare randuindu-le.
    Cerceteaza cu harul Tau Prea Milostiva Stapana pe robii Tai si daruieste celor inviforati liniste, celor legati slobozire si pe toti mangaie, care sunt intristati de felurite necazuri!
    Izabaveste, Prea Milostiva Stapana, toate orasele si satele de foamete, de boale, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, si de orice alta nenorocire sau pedeapsa vremelnica sau vesnica, indepartand, prin indrazneala Ta de Maica, toata mania lui Dumnezeu!
    Slobozeste pe robii Tai de slabanogire sufleteasca, de tulburarea patimilor si a caderilor in pacat, ca fara impiedicare, vietuind in veacul acesta, intru toata buna cinstire a Ta, sa ne invrednicim de vrednicile bunatati prin Harul si iubirea de oameni ale Fiului Tau si Dumnezeului nostru, caruia sa cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, impreuna cu Cel fara de Inceput al sau Parinte si cu Prea Sfantul Duh, acum si pururea si-n vecii vecilor! Amin!
    http://www.youtube.com/watch?v=D00g_6ae_WA&feature=player_embedded
    Doamne Ajută !

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar mă îngrijorasem Lucia, aşa,printre picături, când am citit că s-a stins porceasca II. Mă gândeam, doamne, dacă nu ia foc la Cernobîl, care e ceva mai mare ca un porc, de găină nu mai zic, ce se afişează la orizont - mare problemă? Amigdalitele te pot omorî prin umflarea amigdalelor în gât, peste cotele admise, fără probleme. Asta e veche. Apendicita se încăpăţânează să nu devină contagioasă, indiferent câţi chirurgi îţi uită mobilele în plagă şi cos peste.
    De platfus n-a murit nimeni, cu greu se scăpa de armată, pe vremuri.
    Ce ne-ar putea conglomera acuma, în jurul unei idei precise şi-a unei temeri serioase, că aproape totul are leac?
    Uite, asta! Superbacteria. Care nu determină superproducţie de un medicament, ci face "făbricile" de antibiotice fără noimă. Ce lucra ele până acum şi ziua nu se vedea, acum se surpă efectiv. În trei schimburi.Cum zicea Dem Rădulescu: vax albina - crema puka.

    Numai că s-au pripit băieţii de la OMS, că ăştia inventează molimele, în funcţie de consumul de medicamente, nu s-au gândit că, dacă orice ţânţar e incapabil să întreţină alte relaţii cu omul decât prin înţepătură, există destui oameni, încă, pe planetă care se înţeleg dacă nu prin vorbă, măcar prin semne, dar nu se muşcă între ei.
    Aşa că, dacă nu i-au pus destul praf de copt, povestea cu noua boală, o să dea de fund înainte de-a fi generat măcar un studiu ştiinţific.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce sa mai vina, deja e aici si inca de multa vreme, superbacteria asta poarta la romani numele de saracie.

    RăspundețiȘtergere
  5. buna dimineata Lucia. asa sunt oamenii, se tem de o moarte rapida, da nu se tem de foamete, care e mai rea. Este tot o moarte, lenta

    RăspundețiȘtergere
  6. @El Desdichado
    Pentru sărăcie nu s-a găsit un antibiotic eficient...
    @Cody
    Neaţa! Aşa e!

    RăspundețiȘtergere
  7. Lucia, astept cu mare interes Gripa Whiskyna, stii ...

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!