miercuri, 5 august 2009

Aveţi încredere în curve?

Conform BBC News, care citează un sondaj online publicat de revista China Insight, chinezii au mai mare încredere în prostituate decît în politicieni.
7,9 dintre respondenţi afirmă că au încredere în prostituate (sex workers, în limbajul politically correct folosit de BBC), care se plasează pe locul trei în topul încrederii, după fermieri şi clerici (religious workers, pentru a păstra aceeaşi exprimare politically correct). Pe locul patru în top sunt militarii.
Politicienii se bucură de mult mai puţină încredere, fiind mai spre coada plutonului, alături de savanţi. Dar încă stau bine faţă de dezvoltatorii imobiliari, aflaţi pe ultimul loc.

Întrebarea legitimă pe care trebuie să ne-o punem este de ce sondajele realizate la noi nu iau în seamă acest segment al populaţiei?
În mai toate sondajele noastre, pe primele locuri se află biserica şi armata, iar pe locul trei, presa. Politicienii, mai la vale. Dar răspunsurile depind de felul cum sunt puse întrebările. Cum credeţi că ar arăta clasamentul, dacă între opţiuni ar fi şi persoanele care prestează activitate sexuală contra cost (asta ca să fiu şi eu politically correct, fără discriminare de gen)?

18 comentarii:

  1. Când vorbim despre încredere într-un grup social sau de altă natură, ne referim la activitatea de bază/trăsătra dominantă a acestuia. Dacă este conformă sau nu cu așteptările noastre, probabil din punct de vedere al bunei credințe și sincerității (cinstei?). În cazul de față, încrederea la ce s-ar referi? Căci activitatea de bază/trasătura dominantă se poate aprecia cu altfel de calificative :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mana, nu ştiu ce au avut în vedere cei care au făcut sondajul chinezesc. Nu ştiu nici la ce se referă socologii noştri cînd întreabă despre încredere în diverse grupuri sociale.
    În cazul de faţă presupun că ne-am putea gîndi la conştiinciozitate, la responsabilitate, la competenţă profesională... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. OFF TOPIC: incep sa cred ca aveti informatii foarte bune, de plecati in Germania cand pe aici e cate un cutremur. Iar ne-am leganat...

    ON TOPIC: da, am incredere, dar sa fie din cele adevarate, nu prefacute sau curve proaste. sa fie veritabile, nu din cele de tin jurnal

    RăspundețiȘtergere
  4. Mădălina, iar? A fost rău?

    Ontopic - da, numai veritabile, a se feri de imitaţii şi contrafaceri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doua leganari distincte pe orizontala, eu eram si sunt la calculator, deci l-am simtit bine, a fost de 4,8 magnitudine, initial s+a spus ca 5,8, a avut loc langa 2 mai, nu in Vrancea

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu iar nu am stiut ca a fost cutremur.

    Dar la intrebarea ta nu prea stiu ce sa raspund. Trebuie sa cunosc ca sa+mi dau cu parerea. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Sigur, curvele iau banul şi-şi fac treaba pe care au promis-o, spre deosebire de politieni care promit, iau banul (gras ) , dar nu fac nimic...
    Ce facem însă cu curvele politice, ele unde se clasează ?

    RăspundețiȘtergere
  8. ma bag in vorba si ... in seama pentru ca am de ce :)
    1. i-am cunoscut pe chinezi la ei acasa. Stiam ca sunt mai profunzi si sesizeaza noantele. Dar chiar sa faca distinctie intre politicieni si curve nu ma asteptam.
    2. de aici, vine lipsa curvelor pe chestionarele de anchete sociologice. La noi nu se face distinctie intre cele doua categorii socio-profesionale. Diferenta este nesesizabila pentru ochiul romanului (evident ca Basescu nu ar fi ajuns nici consiler local intr-o comuna)
    3. In ceea ce ma priveste ... mi-a cazut netul :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Nediscutând politică, vă spui cu mâna pe... inimă, că am încredere numai în curvele serioase. :))

    RăspundețiȘtergere
  10. ma abtin de la comentarii la postul asta,nu as fi obiectiv :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Sant un,,cantautore provinciale"cum
    ar spune italienii si vreu sa realizez un album de autor cu 9-12
    piese muzicale pop,dar am probleme
    cu versurile.Scriu versurile primei
    parti,ce se compune din doua strofe,apoi refrenu si inspiratia ma lasa balta.Daca o sa fiti de acord a ma ajuta pe ce adresa sa le
    trimit.pot fi contactat direct ori
    prin SMSla nr.0729825710 ori la
    davidioan09@yahoo.com
    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  12. Dupa mine ar fi la egalitate in clasament cu politicienii(nu chiar toti). :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Scuze pentru întîrziere. Cum se vede mai jos, mi-am petrecut după-amiaza la Koln şi am ajuns destul de tîrziu la calculator.
    @Lilick, trebuie să te documentezi! :))
    @Matilda, şi dacă sunt politice, curvele rămîn curve :D
    @GS - da, chinezii sunt mai atenţi la nuanţe :)) Poate de asta au ajuns a doua putere economică a lumii... Noi, dacă nu dacem distincţie între cele două categorii, uite cu ce ne alegem!
    Ce e cu netul? Unde a căzut?
    @Neliniştitu' - foarte bine, aşa şi trebuie:D
    @Cody, e cineva obiectiv?
    @Anonimule, ai greşit adresa.
    @Tony, vom ţine seama :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Iata niste oameni care gandesc sanatos si cu cap. Cu capul care contine materia cenusie evident... :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!