marți, 13 ianuarie 2009

Aceşti nebuni care ne guvernează

Spuneam, în postarea precedentă, că vine şi rîndul Belgiei. A venit. Pascal de Sutter este belgian. Profesor de psihologie şi sexologie la Universitatea din Louvain. Şi expert NATO în domeniul psihologiei politice. Sexologie şi psihologie politică? De ce nu? Nu văd nicio contradicţie. Dimpotrivă, este o strălucită demonstraţie a legăturii intime între sulă şi prefectură.
Cartea lui Pascal de Sutter, "Aceşti nebuni care ne guvernează. Cum ne ajută psihologia să-i înţelegem pe politicieni", a apărut nu demult la editura Tritonic. Vă mai povestesc eu despre ea, în caz că n-aţi apucat s-o citiţi.

10 comentarii:

  1. Din aceeaşi "serie" am citit doar "Don Juanii care ne conduc", de Patrick Girard. Din păcate se opreşte la Clinton, că a apărut în 1999. The sul and the prefectur are in love.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Mădălina
    Da, =love. Cartea are şi profiluri psihologice făcute de profileri americani şi merge de la Hitler la Sarkozy. Mai vin eu cu detalii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Exact asta citeam acum, dar inca n-am terminat-o. Oricum, pentru cei ce vor sa inteleaga cat de cat ce se intampla cu capetele luminate, e recomandat sa o citeasca.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eh, am citit-o. Atentie, cred ca e o reaparitie.
    Dupa carte (dupa titlul si spiritul cartii)s-a facut si un serial pe Discovery Channel (sau pe National Geographic - ambele canale difuzeaza episoade). Un episod cu Churchill, unul cu Kennedy, altil cu Franklin Delano Rooselvet s.am.d.
    La Mitterrand n-au ajuns inca. Ar fi de urmarit, mai ales ca in carte e un capitol intreg despre el. As fi curios daca si in film se ajunge la aceeasi concluzie: daca Mitterrand nu si-ar fi ascuns bolile ar fi fost impiedicat sa candideze.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sau o confund eu cu "Acesti bolnavi care ne guverneaza"? Se poate...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Cristian Chitescu
    E posibil să fie o reeditare, dar asta nu schimbă valoarea cărţii. N-am văzut serialul.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Cristian Chitescu
    S-ar putea. "Aceşti bolnavi..." a apărut acum un an sau doi. Asta cu nebunii e mai recentă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Presupun că titlul postării se referă la cartea omonimă şi nu la...

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Vania
    Sigur că la carte. Dar la ce altceva? :)

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!