duminică, 29 ianuarie 2012

Axa Berlin, Cotroceni, Ploieşti, Sinaia

VIVAT CARAGIALE!

Luni, 30 ianuarie, 2012, se împlinesc 160 de ani de la naşterea lui I. L. Caragiale. Evenimentul va fi marcat la Clubul Dramaturgilor luni la ora 18, în Sala Oglinzilor de la Uniunea Scriitorilor, printr-un spectacol-lectură cu piesa "Vivat Caragiale! (Axa Berlin, Cotroceni, Ploieşti, Sinaia)" de Dinu Grigorescu.

Cu: Julieta Strâmbeanu Weigel, Candid Stoica, Florin Anton, Profira Serafim, Maria-Magdalena Chihaia, Răzvan Rotaru.
Regia: Mihai Lungeanu

Intrarea liberă

Sunteţi invitaţi cu toţii, evident.

3 comentarii:

  1. GREVA PARLAMENTARA PRESUPUNE CA OPOZITIA SA NU FACA NOMINALIZARI PENTRU BIROURILE PERMANENTE

    Astazi incepe sesiunea parlamentara si tot astazi grupurile partidelor parlamentare ar trebui sa faca nominalizari pentru posturile care le revin in Birourile permanente din camera Deputatilor si Senat, conform algoritmului.

    Opozitia a anuntat greva parlamentara, specificand foarte clar ca acest lucru presupune neparticiparea la sedintele Birourilor permanente, la ale plenului si ale comisiilor.

    Pentru ca aceasta greva sa fie coerenta si sa aiba urmarile scontate, Opozitia NU trebuie sa faca nominalizari pentru posturile care ii revin, conform algoritmului, in Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.
    ACELE POSTURI NU POT FI OCUPAT DE PUTERE.

    NUMAI IN ACESTE CONDITII orice actiune a Puterii in Parlament va fi total lipsita de legitimitate.
    Mai mult:
    Puterea NU va putea lua decizii legale- si orice va intreprinde va deveni nu doar contestabil, dar si fara suport legal (deci, fara efecte)- este inutil sa detaliez, de ce.
    Le place sau nu le place celor de la Putere, cadrul legal din Romania este democratic.
    Pana acum, Puterea, desi a incalcat democratia, S-A FOLOSIT de cadrul legal democratic pentru a-si legitima, intern si extern, demersurile abuzive.

    Daca Opozitia face nominalizari in Birourile permanente dar reprezentatii ei nu se prezinta la sedinte, Puterea continua sa functioneze legitim la nivel parlamentar, pe principiul majoritatii.

    Sa se adune cei aflati la putere, sa se aleaga intre ei (evident, conform algoritmului) si sa vada daca pot functiona FARA ca opozitia sa aiba reprezentanti in forurile de conducere ale camerelor Parlamentului.

    Este evident ca doar astfel poate fi pusa presiunea necesara pe Putere.
    Repet, daca Opozitia va face nominalzari pentru Birourile permanente, va legitima viitoarele actiuni ale Puterii chiar daca nu se va prezenta la sedinte.

    In conditiile in care Opozitia nu face nominalizari pentru Birourile permanente, desi ramane prezenta in Parlament- aspect obligatoriu pentru a se putea pune REAL presiune pe Putere, nu doar la nivel simbolic (actuala putere nu este sensibila la simbolistica, neavand valori si repere)- pune guvernanta in situatia de negitimitate a demersurilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am dus! A fost un eveniment frumos si un bun omagiu marelui dramaturg!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ovi
    Mă bucur că ţi-a plăcut. Îmi pare rău că eu n-am reuşit să ajung.

    RăspundețiȘtergere

Click pe poză!